Nachádzate sa tu

Tipy pre krásne nechty: ako ich správne lakovať a udržiavať?

Ak vás z mnohých dôvodov návšteva salónu pre profesionálnu úpravu nechtov neláka, môžete staviť na svoje vlastné zručnosti a skúsiť si manikúru urobiť doma. Možno to zo začiatku bude chcieť trochu cviku, ale časom zistíte, že aj doma nalakované nechty vydržia dlhšie ako dva dni, a navyše vyzerajú skvele. Ako začať?

Dajte im tvar

Predtým, ako svoje nechty ozdobíte niektorou z trendy farieb, je potrebné ich upraviť do požadovaného tvaru. Na to najlepšie poslúži pilník. Vybrať si môžete spomedzi papierových, kovových a sklenených pilníkov, pričom za najvhodnejší je považovaný pilník sklenený, ktorý je k nechtom najšetrnejší. Nechty v rámci ochrany pred poškodením pilníkujte vždy za sucha. Ich tvar si môžete meniť podľa aktuálnych trendov, ale najprirodzenejšie sú mierne zaoblené nechty. Pilníkujte ich malými pohybmi smerom nadol a dajte si pozor, aby ste nechtiac nepoškodili okolitú kožtičku.

Lakujte nechty správne

Najskôr nechty zbavte starého laku pomocou odlakovača. Ten sa hodí aj preto, že odstráni mastnotu a nečistoty z povrchu. Aby následný lak k nechtu čo najlepšie priľnul, je dôležité, aby boli čo najčistejšie. Potom štetec laku na nechty utrite o okraj fľaštičky, priložte k nechtu asi jeden milimeter od nechtovej kožtičky a odtiaľ prejdite štetcom smerom nahor. Tromi ťahmi by ste mali pokryť celý necht. Viac ťahov môže spôsobiť, že by bola vrstva laku nerovnomerná.

Efektná farba

Predtým, ako sa pustíte do farebného lakovania, pretrite nechty podkladovým lakom (napr. Healthy Look Base Coat). Pokiaľ máte mäkké nechty, môžete použiť spevňujúcich lak. Vytvorí perfektný základ farebnému laku a zároveň nechty ochráni pred zafarbením. Podkladový lak naneste iba v jednej vrstve, potom pokračujte farebným lakom. Než nanesiete ďalšiu vrstvu (ak je to potrebné), počkajte asi 10 minút. Pre dokonalý finiš a lepšiu výdrž laku pridajte na záver vrchnú vrstvu pomocou Quick Dry Top Coat.

Ako správne odlakovávať?

Pokiaľ už sú nechty ošúchané a lak nevyzerá pekne, je čas na odlakovač. Namočte do neho vatový tampón a priložte na necht. Pritlačte, chvíľu počkajte a smerom od nechtovej kožtičky k špičke nechta lak stierajte. Potom nezabudnite ošetriť ruky a kožu okolo nechtov balzamom.

Prečítajte si tiež:

Vitamín C: zázrak pre vašu pleť