Nachádzate sa tu

Top 8 účinných látok, ktoré prospievajú našej pleti. Poznáte ich?

Všetci sme o nich aspoň raz počuli. Sú súčasťou pleťových krémov, masiek alebo šampónov a ich úlohou je na našej pokožke urobiť zázraky. Priznajme si, že vždy, keď počujeme o kyseline hyalurónovej alebo koenzýme Q10, tak nám to evokuje niečo zdravé a skoro až nevyhnutné pre našu pleť. Poďme si to ale trochu rozobrať a zistiť, aká je pravá hodnota účinných látok.

Na začiatok je potrebné pripomenúť si, že účinné látky v produktoch nepôsobia sami, vždy je dôležitá ich kombinácia. Nezáleží tak na množstve účinnej látky, ale jej kombinácii s ostatnými. O tomto procese si viac môžete prečítať tu. A teraz už ku konkrétnym látkam.

AHA kyseliny

AHA kyseliny alebo ovocné kyseliny prenikajú do hlbších vrstiev pokožky, odstraňujú odumreté kožné bunky a pomáhajú redukovať akné alebo hyperpigmentáciu. Majú omladzujúce účinky a sú tak vhodné aj pre zrelú pleť. Medzi najčastejšie využívané AHA kyseliny patrí kyselina glykolová, mandľová, citrónová, mliečna, jablčná a vínna. Kyselina glykolová má silné penetračné vlastnosti, a preto je na kozmetické účely veľmi efektívna, napríklad je súčasťou prípravkov na chemický peeling, v nižších koncentráciách aj pleťových toník.

Ktoré produkty kozmetiky ALCINA obsahujú AHA kyseliny?

Kyselina hyalurónová

Kyselina hyaluronová je všeobecné označenie chemickej zlúčeniny, a hoci tento termín počujeme často, tak v súvislosti s našou pleťou a kozmetikou by bolo presnejšie použiť výraz hyaluronan. Hyaluronan je prirodzenou súčasťou našej kože, vďaka schopnosti viazať na seba vodu udržuje našu pokožku pevnú a pružnú. S pribúdajúcim vekom ale slabne jeho produkcia, a tak je potrebné ho pleti dodať inak – napríklad pomocou kozmetiky. Jednotlivé fragmenty tejto účinnej látky prenášajú aktívne látky do pokožky, vypĺňajú drobné vrásky a zanechávajú pokožku hodvábne jemnú a mladistvo sviežu.

Ktoré produkty kozmetiky ALCINA obsahujú kyselinu hyalurónovú?

Koenzým Q10

Koenzým Q10 sa nachádza v každej živej bunke. Stará sa o dostatočné množstvo energie potrebnej pre zdravý rast kože a vlasov. Postupom času, podobne ako kyselina hyalurónová, z pokožky mizne. Pleť je potom citlivejšia a nechránená proti škodlivým vplyvom. Doplniť ho môžete formou tabliet na vnútorné použitie alebo výberom kozmetických prípravkov, ktoré ho obsahujú.

Ktoré produkty kozmetiky ALCINA obsahujú koenzým Q10?

Kaolín

Kaolín má schopnosť na svojom povrchu viazať a uchovávať rôzne látky, napríklad tuky. Pleť chráni pred vznikom nečistôt, znižuje vznik vrások aj mimických liniek a celkovo zlepšuje jej vzhľad. Má výborné čistiace, upokojujúce a zmatňujúce účinky.

Ktoré produkty kozmetiky ALCINA obsahujú kaolín?

Panthenol

Panthenol má regeneračné, hydratačné a upokojujúce účinky. Zmierňuje svrbenie pokožky a zlepšuje jej hydratáciu (zmäkčuje pleť, zanecháva ju vyhladenú a navracia jej prirodzenú rovnováhu). Veľmi dobre preniká do kože a zlepšuje hospodárenie pokožky s vodou, predovšetkým podporuje látkovú výmenu kožných buniek a optimálne zásobovanie dôležitými živinami.

Ktoré produkty kozmetiky ALCINA obsahujú panthenol?

Matrixyl 3000

Matrixyl regeneruje pleť zvnútra. Táto účinná látka sa skladá z chemických zlúčenín, ktoré vstupujú do interakcie s bunkovými receptormi a regulujú tak ich aktivitu. Podporuje telu vlastné opravné procesy, ktoré s pribúdajúcim vekom slabnú. Má výborné anti-age účinky.

Ktoré produkty kozmetiky ALCINA obsahujú matrixyl?

Kolagén

Kolagén vytvára väzivo, ktoré podporuje zdravú štruktúru pokožky. Vo forme kolagénových vlákien tvorí 25-30 % všetkých proteínov v tele cicavcov. Má mnohostranné využitie, v kozmetike pomáha účinne hydratovať pokožku a predchádzať jej starnutiu. Zlepšuje pružnosť a elasticitu, čim redukuje mierne vrásky.

Ktoré produkty kozmetiky ALCINA obsahujú kolagén?

Vitamíny

Vitamíny sú zdraviu prospešné nielen na vnútorné použitie, ale aj vonkajšie. V kozmetike sa najčastejšie stretávame s vitamínom A (pre zrelú pleť), B (znižuje opuchy, tmavé kruhy pod očami, spomaľuje prejavy predčasného starnutia pleti), C (vytvára ochranný štít, ktorý chráni pred pôsobením voľných radikálov, toxínov a slnečného žiarenia), E (významný antioxidant, chráni pleť pred vonkajšími vplyvmi) alebo F (čiže kyselina linolová, zlepšuje celkovú súdržnosť a hydratáciu pokožky).

Ktoré produkty kozmetiky ALCINA obsahujú vitamíny?


Prečítajte si tiež:

11 nečakaných faktov o rúžoch