Nachádzate sa tu

Trendy účesy a farby vlasov na rok 2021

Trendy v oblasti módy v nasledujúcom roku nie sú tým jediným, čo máme teraz v hľadáčiku. Odborníci nám odhaľujú aj novinky v oblasti stylingu a farbenia vlasov a my tak môžeme pomaly premýšľať, či by niektorá z nich nestála za vyskúšanie.

Buďme sami sebou

V roku 2021 bude pokračovať trend prirodzenosti, ležérnosti a autenticity. To potvrdzuje aj kaderník a ambasádor značky ALCINA Robert Mrosek, ktorý sa práve týmito pravidlami riadil pri vytváraní nových lookov so siedmimi modelkami: „Vždy sme sa pri práci inšpirovali typom vlasov aj osobnosťou modeliek.“ Cieľom je, aby účes čo najviac podčiarkol a zvýraznil svojho nositeľa. „Trendom je aj to, aby výsledok nevyzeral príliš dokonale. Mal by rešpektovať štruktúru vlasov, ktoré by sme mali upravovať len tak, ako je im prirodzené. Styling tak bude veľmi jednoduchý,“ dodáva Mrosek. Aby bolo možné užívať si variabilitu účesu, navrhli kaderníci ALCINA u každého z predstavených strihov dva možné varianty. Pretože kto chce vyzerať každý deň rovnako?

Aké sú hlavné trendy v účesoch na rok 2021 podľa Roberta Mroska?

Ako vyzerajú nové strihy?

Trendom sú rovné strihy a výrazné štruktúry. Dôležité je tiež používanie správnych stylingových produktov, aby bol zachovaný prirodzený pohyb vlasov.

Na čo sa môžeme tešiť v oblasti farieb?

Vlasy by mali byť predovšetkým lesklé a vyzerať zdravo. Čo sa týka farieb, in sú prirodzené a žiarivé tóny a jemné prechody.

Čo ďalšie môžeme na poli trendov sledovať?

V novej sezóne vyniknú viac ako inokedy vlny a kučery. Trend je skvelý pre každého, kto už vlnité vlasy má. U kaderníkov však práca s týmto typom vlasov vyžaduje veľké skúsenosti. Pokiaľ máte vlasy rovné, môžete si k zmene účesu pomôcť napríklad kulmou.

Krátke účesy

Pixie

Sebavedomie a charakter – to sú domény účesu pixie. Hodí sa pre všetkých, ktorí túžia po veľkej zmene. V kurze už tento účes nejakú dobu je a bude hitom aj naďalej. Jeho výhodou sú rôzne možnosti strihu. Výsledok môže vyzerať prísne a "unisexovo", ale ukázať vie aj svoju jemnejšiu stránku, ktorá je tiež veľmi slušivá. Pixie často dopĺňa ofina v rôznych dĺžkach, ktorá môže schválne vyzerať trochu chaoticky. Ešte viac pritiahne pixie pozornosť vďaka výraznej farbe, napríklad platinovej blond.

Mullet

Strih inšpirovaný začiatkom 90. rokov a tiež mladým Davidom Bowiem je späť. Jeho typickým znakom je krátka predná časť ohraničujúca tvár a dlhšie vlasy v zadnej partii. Vyžaduje síce trochu odvahy, ale vo svojej modernej verzii s ofinou je veľmi nositeľný a lichotivý.

Stredné dĺžky

Bob

Veľkej obľube sa stále teší aj strih "bob", čiže krátke mikádo. Najlepšie vyniknú jeho rovné línie na zdravých a lesklých vlasoch s krásnou farbou. Strihaný do guľata pristane aj ženám s kučerami. Ak by ste ho chceli trochu oživiť, vyskúšajte cik-cak cestičku.

Dlhé vlasy

V roku 2021 si prídu na svoje aj ženy, ktoré nedajú dopustiť na dlhé vlasy pod plecia. Niektorí odborníci k tejto dĺžke vrelo odporúčajú módnu ofinu aj zaujímavé farebné akcenty. "Shadow Blond" napríklad využíva kontrasty a kombinuje tmavšie odrasty so svetlými dĺžkami a zosvetlenými končekmi, čo dohromady vytvára zaujímavú hru farieb. Aj tento strih lichotí ženám s kučeravými vlasmi a môže byť štylizovaný do vzhľadu Julie Roberts vo filme Pretty Woman.