Nachádzate sa tu

Trendy účesy roku 2020

Aké strihy a účesy budú tento rok najväčším hitom? Na to sme sa opýtali Roberta Mroska, ambasádora značky ALCINA.

Je jedno, či nosíte strih pixie, mikádo, dlhé vlasy alebo máte vlasy po ramená, v roku 2020 je hlavným trendom prirodzenosť. Strih aj farba musia zodpovedať osobnosti nositeľky a zvýrazňovať ju. Strihy majú pri stylingu voľnejšie textúry a vyniknúť má predovšetkým vlastná štruktúra vlasov. Móda sa vzďaľuje od extrémne neprirodzených lookov (napríklad veľmi uhladených) a viac sa približuje k rozcuchanému stylingu.

Absolútnym trendom v strihoch zostáva mikádo alebo bob. V roku 2020 možno prirodzenosť tohto evergreenu podčiarknuť cestičkou uprostred. Aktuálne sa nosia v dĺžke po bradu, bez zostrihania napríklad na zátylku. Aby sme do tohto strihu pridali pohyb, pomôžeme si stylingom. Naším najdôležitejším nástrojom sú pri tom ruky: ideálnou voľbou na záver je nastriekať na účes Ultraľahký sprej s morskou soľou a zapracovať prstami. Prirodzenosť tohto účesu podčiarkne medená alebo zázvorová blond farba.

Klasický strih pixie zaujme v roku 2020 jemnými prechodmi. Je strihaný mäkko, na zátylku a na bokoch si má udržať textúru. Ofina nie je asymetrická, ale zostáva rovná a kompaktná, aby poskytla nositeľke rôzne možnosti stylingu. Vrchná časť je variabilná. Strih pixie najlepšie vynikne v zjednotenej farbe, napríklad v ľadovej blond alebo v nápadne tmavej.

Ďalším trendom je decentný "mullet" strih inšpirovaný mladým Davidom Bowiem. Vlasy nie sú na zátylku ostrihané na krátko, zostávajú ale plnšie. Predná časť je strihaná kompaktne. Tomuto strihu pristane piesková blond.

In sú v roku 2020 odvážne vlny, ktoré sa ukazujú v divokejšej textúre. Tá je docielená tak, že sa vlasy výrazne zostrihajú na rôzne dĺžky a hĺbky. Moderné je byť pri stylingu odvážny a príliš kučery nekrotiť. Preto sa tento účes suší pomocou difuzéru. Do vlasov votrite Emulziu na vlnité vlasy a tužidlo, a nakoniec môžete jednotlivé pramene zvýrazniť kulmou.

Dlhým vlasom pristanú krásne farebné prechody. Vlasy prelínajú jemné odlesky (na fotke zvýrazňujú odtieň škandinávskej blond). Odrasty sú naopak mierne stmavené. Styling aj strih sú inšpirované herečkou Brigitte Bardot. Okolo tváre sú vlasy výraznejšie skrátené, aby tak ponúkli viac možností stylingu.

Čistý strih, dĺžka po ramená – tento účes lichotí ženám všetkých vekových kategórií a krásne v ňom vyniknú farebné prechody. Klasická balayage je nahradená svetlejšími partiami, ktoré sú vytvorené technikou od ruky. Vlasy sa sušia iba vyfúkaním za pomoci rúk a následne sa upravia kulmou. Pozor, končeky nenatáčajte.