Nachádzate sa tu

Trendy vo farbení vlasov jeseň/zima 2019/2020

S lúčiacim sa letom nás jesenná príroda začína zdraviť svojimi nádhernými a žiarivými tónmi. Ak chcete, aby podobne žiarili aj vaše vlasy, ktoré sú možno po prázdninovej sezóne vyblednuté od slnka a slanej vody, prichádza čas povolať do služby Color šampóny a balzamy. Ošetrujú a aktivujú nielen teplé odtiene vlasov v štýle indiánskeho leta, ale aj studené blond a hnedé tóny.

Práve studené blond odtiene prechádzajúce až k platinovej blond alebo takmer bielej boli na módnych prehliadkach na sezónu jeseň/zima 2019/2020 hitom. Túto Ice blond farbu môžete hľadať aj pod názvami "Frozen Blond" alebo "Nordic White Hair". Pri hnedej a blond sú trendy jemné farebné prechody niekedy nazývané "multitón". Hnedé odtiene oslňujú svetlým leskom a popolavými odtieňmi so zlatistými odleskami. Vidieť sa však dali aj sýte tmavo hnedé tóny vrátane čiernej. Brunetky sa môžu tešiť na farbu, ktorej sa hovorí "Chocolate cake Hair" – pripomína totiž čokoládovú tortu s odleskami vo farbe karamelu. Červené vlasy sa objavujú v mnohých medených variantách: od svetlého medeného tónu "Natural Copper" cez farby, ktoré pripomínajú červené tekvicu ("Pumpkin Spice Hair") a broskyňové odtiene ("Warm Peach Cobbler Hair") až po intenzívne červené tóny ("Red Sensation"). Modelky na mólach často predvádzali tieto farby na účesoch ako mikádo či dlhé mikádo, alebo mali dlhé vlasy rozpustené, zostrihané s prirodzeným stylingom.

Aké farby sa budú počas sezóny jeseň/zima nosiť? Spýtali sme sa Roberta Mroseka, majiteľa salónu a ambasádora značky ALCINA:

Aké farby prídu, ktoré odídu a ktoré s nami v novej sezóne zostanú?

Veľmi výrazne zastúpené budú cool mestské tóny, ako napríklad škandinávske blond odtiene. Veľké kontrasty vo vlasoch a v prechodoch už nie sú úplne trendy. Zostávajú prirodzene krásne mäkké prechody, ktoré vlasom dodávajú istú eleganciu, a vďaka ktorým farby pôsobia zaujímavo.

Ktoré farby sú inšpiráciou a dali sa vidieť na módnych prehliadkach, červených kobercoch, na sociálnych sieťach a u influencerov?

Tému farieb na vlasy veľké značky ako Chanel na módnych prehliadkach príliš neriešia. Sú ale mladí návrhári, ktorí svoju módu chcú polarizovať, napríklad v New Yorku. Tam vládla ružová. Tento farebný odtieň sa mi veľmi páči na vlasoch dlhých po ramená alebo na účese Pixie. K tomuto účelu je ideálny ALCINA Pastell Spray Deep-Pink, pretože sa dá zase vymyť.

Aké farby sú teda favoritom sezóny jeseň/zima 2019/2020?

Stále Ice blond!

Objavia sa aj nejaké neobvyklé odtiene?

Predovšetkým vidím veľký krok smerom k dočasným farbám, ktoré otvárajú nové možnosti zušľachtenia farieb v pastelových tónoch. Predovšetkým sú to ľadová blond, modrá, fialová a strieborná, ktoré odborníkom na farbenie zrýchľujú tep.

Existujú nové farbiace techniky?

Určite Babylights, teda veľmi jemné pramienky. Tie sú u nás veľkou témou. A tiež stmavovanie vlasov pri odrastoch, čím dosiahneme tie najkrajšie prechody.

Dočasné farby a starostlivosť s farebnými pigmentmi

Na zušľachtenie a oživenie farby sa hodia Color šampóny a balzamy, ale aj ošetrujúce farebné spreje. Pretože sa farby po každom použití ukladajú intenzívnejšie, je možné postupne vyskúšať, ako sa človeku nový odtieň páči. Vysoko výkonné pigmenty zaistia jednotný výsledok od korienkov až po končeky.

Lesklá farba v dvoch krokoch:

KROK 1: Na šetrné čistenie a jemné osvieženie farieb použite ALCINA Color šampón.

KROK 2: Pre intenzívnu starostlivosť, hebkosť a extra dávku farby nechajte ALCINA Color Condition Shot pôsobiť dve až päť minút, umyte a je hotovo!

TIP: Opýtajte sa kaderníka na ten pravý odtieň

Pri výbere odtieňa je dobré najskôr určiť pôvodnú farbu vlasov. Výber vhodného tónu môže byť totiž skutočnou výzvou. Nenechajte sa zmiasť obrázkami na internete alebo na obaloch, farby nemusia vždy zodpovedať realite. Pri ďalšej návšteve si od kaderníka nechajte poradiť s tou „svojou“ farbou. Tá by mala byť v súlade s tónom pleti. Kaderník vám môže ukázať, či s vaším tónom pleti ladia studené, alebo naopak teplé tóny.