Nachádzate sa tu

Vykúzlite si jemné i výrazné dymové líčenie s Paletkou Smokey Palette

Prečo mať doma veľa samostatných očných tieňov, keď ich môžete mať pekne pohromade v palete? S ALCINA Smokey Palette vytvoríte množstvo variantov líčenia – od jemného až po intenzívne, a navyše v nej nájdete perfektné odtiene pre každú farbu očí. Oslniť môžete intenzívnymi "smokey eyes", ale aj decentným líčením so svetlými tónmi vhodným na každý deň. A ak sa priblíži večer, môžete jemné denné líčenie premeniť pridaním tmavšieho odtieňa v neprehliadnuteľný večerný look. Keďže skúšať nové a zaujímavé kombinácie je zábava, obsahuje paletka hneď šesť rôznych odtieňov. Tlmené a matné tóny si budú nielen na jeseň rozumieť so silne pigmentovanými tónmi s trblietavými akcentmi. A zemité odtiene dodajú líčeniu harmóniu. Vyskúšajte nečakané farebné kombinácie!

Zlaďte dymové líčenie s farbou očí

Tieto kombinácie odtieňov nechajú vašu farbu očí skutočne vyniknúť:

Základy dymového líčenia

Ako dosiahnuť zmyselné dymové očí? Na celé viečko najskôr nanesieme bázu, aby výsledné líčenie vydržalo v perfektnom stave ešte o niečo dlhšie. Pokiaľ chcete dodať looku na intenzite, môžete oči orámovať čiernou kajalovou ceruzkou. Potom už prichádza chvíľa na odvážne kombinovanie farieb. Držať by ste sa mali iba toho, že svetlejšie odtiene patria do vnútorného kútika oka, zatiaľ čo dramatické a tmavé tóny by mali zdobiť ten vonkajší. Nakoniec líčenie podčiarknite špirálou. Hoci sa celý proces môže zdať zložitý, s trochou cviku zvládnete dymové líčenie za niekoľko minút.

Čo je to blendovanie?

Blendovať znamená v slangu vizážistov a beauty blogeriek vytváranie jemných prechodov medzi jednotlivými odtieňmi očných tieňov, aby výsledok vyzeral čo najprirodzenejšie. Práve tento proces je alfou a omegou dymového líčenia. Najlepší je naň štetec určený priamo na blendovanie, ktorý všetky ostré prechody zjemní a pomôže s nevyhnutným tieňovaním.

Stále pri dymovom líčení trochu tápete? Vyskúšajte pár rýchlych a jednoduchých trikov!

Čo robiť:

  • Nanášajte tmavé očné tiene len do ohybu očného viečka a do jeho bočných partií.
  • S trblietkami zaobchádzajte opatrne a nanášajte ich prstami do ohybu viečka.
  • Skúšajte nové farebné varianty. Čierne dymové líčenie je síce klasika, ale zaujímavo vyzerajú aj zelené či hnedé kombinácie, ktoré dodajú svieži vzhľad.

Čo nerobiť:

  • Ak sa chystáte použiť výrazne trblietavé tiene, neaplikujte ich na celé viečko. Výsledný look by pôsobil prehnane.
  • Dymové oči sú sami o sebe výrazné a je teda dobré ich kombinovať s menej výrazným líčením pier. Inak by bol výsledný look už príliš.
  • V prípade, že sú vaše dúhovky veľmi svetlé, radšej sa vyhnite klasickému líčeniu s čiernymi odtieňmi –pôsobilo by to príliš kontrastne.