Nachádzate sa tu

Vyznáte sa v kozmetických štetcoch?

Majstrovské používanie kozmetických štetcov je tým, čo vás z pozície beauty nadšencov posunie do sveta profesionálov. S týmito nástrojmi totiž doladíte svoj look k dokonalosti. Dobrou správou je, že na to nepotrebujete celý arzenál štetcov, ale postačí pár základných. Ktoré by vám vo výbave nemali chýbať?

Štetec na make-up

Ak nemáte záľubu v make-upoch v tyčinke, pravdepodobne sa bez štetca na make-up nezaobídete. Krytie bude vďaka nemu rovnomerné, aplikácia precízna a tešiť sa tak môžete na dokonalý výsledok. Štetce na make-up bývajú ploché a majú dlhšie a rovné štetiny.

Tip: Nevyhovuje vám nanášanie make-upu štetcom? Vyskúšajte make-up blender. Táto šikovná hubka zaistí rovnomerné a ľahké zapracovanie a zároveň vďaka jedinečnej štruktúre buniek minimálnu spotrebu make-upu.

Štetec na púder

K nevyhnutnostiam v oblasti štetcov patrí aj ten na púder. Spoznáte ho podľa dlhej rukoväte a dlhších a hustých štetiniek, ktoré sú väčšinou zastrihnuté doguľata. Nezabudnite, že púder musíte do pleti "vklepať", aby vydržal čo najdlhšie. V posledných rokoch nabrali na popularite aj kabuki štetce, ktoré sú tiež husté, ale majú krátku rukoväť. Kabuki štetec ALCINA má tvar kvetu a praktická veľkosť z neho robí ideálneho spoločníka do kúpeľne aj na cesty.

Štetec na bronzer a farbu na líčka

Predchádzajúce duo produktov potom musí zákonite dopĺňať štetec na aplikovanie bronzerov a líceniek. Spoznáte ho podľa skosených štetiniek, ktorých účelom je predovšetkým presné nanášanie.

Viete, že ...

Všetky štetce ALCINA sú vyrobené z umelých vlákien, ktoré sú veľmi symetrické a jemné. Nanášanie líčidiel je dokonale rovnomerné a štetce tak kombinujú vlastnosti prírodných materiálov s hygienickými výhodami umelého vlákna.

Štetec na očné tiene

Štetcov na očné tiene je hneď niekoľko druhov. Niektoré sú vhodné na nanášanie na celé viečko, ďalšie na tieňovanie. Klasický aplikátor očných tieňov zaručí veľmi presné a intenzívne nanesenie. Ďalšou možnosťou je plochý štetec, ktorý je ideálnou voľbou na nanášanie tieňov na väčšie plochy a aj na tieňovanie a prechody. V záhyboch viečka a v kútikoch oka tieňujte guľatým štetcom. A dokonalý dymový efekt a zjemnenie prechodov zaručí Blender.

Štetec na obočie

Keď si upravujete obočie, nezaobídete sa bez štetca určeného na vytvorenie perfektných oblúkov. Spoznáte ho podľa skosených štetiniek, ktoré zaručia precízne nanášanie a vytvoria presne taký tvar, aký si prajete.

Štetec na pery

Ako pomôcka do kabelky síce nie je úplne praktický, ale ak si pery líčite doma, určite stojí za to štetec na pery mať. Zaručí totiž bezchybnú aplikáciu a presné vykreslenie kútikov aj kontúry pier.

Tip Lucie Vincenec, školiteľka ALCINA, ako štetce správne čistiť:

Štetce stačí umyť v jemnom šampóne na vlasy (napr. ALCINA Sensitiv šampón) alebo jemnom sprchovom géle a dobre prepláchnuť. Šampóny určené na hĺbkové čistenie nie sú vhodné, pretože by mohli jemnú štruktúru vlákien narušiť. Dôležité je nechať štetce následne vyschnúť vo vodorovnej polohe napríklad na uteráku, aby sa nepoškodilo vlepenie vlákien.

Prečítajte si tiež:

5 tipov, ako si usporiadať kozmetiku