Nachádzate sa tu

Zahaľte sa do kašmíru od hlavy až po päty

Medzi jeseňou a jarou je presne 89 dní. V tomto období sa balíme do teplých kabátov a hrubých šálov, aby sme sa zahriali. Ale podobnú starostlivosť môžeme dopriať aj svojej pokožke. A to vďaka obľúbenému luxusnému radu produktov Cashmere od ALCINA. Ten sa tento rok vracia v novom dizajne a dokonca aj s jednou novinkou.

Nedajte šancu chladu

Nízke teploty, vietor, horúci vzduch sálajúci z kúrenia – to všetko má na jeseň a v zime za následok vysúšanie našej pokožky. Prečo je to tak? Mazové žľazy totiž pri teplotách nižších ako 8 stupňov znižujú svoju aktivitu, prípadne ju úplne zastavia. Pokožka stráca svoju ochrannú bariéru, stáva sa čím ďalej suchšou, drsnejšou, môže byť dokonca aj popraskaná či svrbieť. Vhodná starostlivosť je preto na mieste. A keď sa radi obliekame do kašmírových svetrov, prečo kašmír nevyužiť aj vo svojej kozmetickej rutine?

Na vlne luxusu

Kašmír je synonymom luxusu. Jedná sa o jednu z najcennejších prírodných látok a veľmi žiadaný je aj v kozmetických produktoch. A dôvod je jasný – príroda totiž dokáže všetko zariadiť najlepšie. Hoci kašmírske kozy, z ktorých vlny je kašmírový extrakt získavaný, žijú v nehostinných oblastiach strednej Ázie, kde sú vystavené aj veľkým mrazom, mäkká a príjemná vlna ich chráni za každých okolností. Kašmírová vlna obsahuje špecifický proteín podobný keratínu ľudskej kože, vďaka čomu je ideálny aj na starostlivosť o pokožku.

Pleť a zima tak nemusia byť veční nepriatelia. Kašmírový pleťový krém s extraktom z kašmíru, bambuckým maslom a komplexom aquarich stresovanú pokožku vyhladzuje, vyživuje a zmierňuje jej napätie. V kabelke, na pracovnom stole či vedľa postele potom bude skvelým spoločníkom Kašmírový balzam na ruky, s ktorým určite nehrozia popraskané ruky.

Novinka: Kašmírový sprchový balzam

Aby ste sa mohli do kašmíru skutočne zahaliť od hlavy až po päty, prichádza ALCINA s novým Kašmírovým sprchovým balzamom. Je veľmi šetrný a krásne hydratuje vďaka obsiahnutému panthenolu, ochranným lipidom a kašmírovému extraktu. Po každom sprchovaní tak vykúzli ten najjemnejší pocit na pokožke.

Tip: Radi si v zime užívate dlhé horúce kúpele? Hoci pre našu myseľ môžu byť veľmi uvoľňujúce, v prípade pokožky je to naopak. Nezabudnite ju preto po kúpaní hydratovať kašmírovým telovým balzamom, ktorý ju pomocou komplexu z urey a arginínu zvláčni a zjemní.