Nachádzate sa tu

Zamerajte sa na obočie. Upravujte, štylizujte alebo skúste brow lifting

Tenké čiarky alebo neprehliadnuteľne husté obočie. Trendy sa menia, podstatou ale zostáva, že by sme pri líčení alebo úprave nášho zovňajšku nemali na obočie zabúdať. Okrem pravidelnej úpravy tvaru a líčenia je veľkým hitom aj Brow lifting.

Obočie dodáva tvári výraz, umožňuje neverbálnu komunikáciu a chráni naše oči. Poslednou dobou je naň uprená pozornosť aj z iného dôvodu. Kozmetický priemysel sa po perách, očiach a lícnych kostiach zameral aj na obočie. Nie je to však prvýkrát, kedy sa kladie dôraz na dve linky umiestnené v nadočnicovom oblúku.

V priebehu rokov sa obočie rôzne menilo. Dvadsiate a tridsiate roky boli v štýle úzkej čiarky. V 50. rokoch prišla herečka Elizabeth Taylor a Audrey Hepburn a ich prirodzene husté obočie. V 90. rokoch sme sa opäť vrátili k tenkým čiarkam, ktorým navždy odzvonilo v roku 2010, kedy na prehliadkové móla vstúpila Cara Delevingne. S touto britskou modelkou prišla éra extrémne hustého obočia. Medzi tenkým a hustým obočím zavládol trend à la zlatá stredná cesta. V tomto období sa nachádzame aj dnes. Všeobecne ale platí, že by sme mali vychádzať z nášho prirodzeného tvaru a ten potom upraviť, prípadne doladiť podľa aktuálnych trendov.

Trhať alebo netrhať

Pokiaľ neviete, ako svoje obočie upraviť, obráťte sa na svoju kozmetičku. Tá vám obočie upraví bez toho, aby výrazne narušila jeho prirodzený vzhľad. Tiež vám poradí, ako sa o obočie ďalej starať. Keď si nebudete istí, držte sa hesla, že menej je viac. Pri trhaní chĺpkov vždy dodržujte prirodzenú líniu obočia a nezabudnite kontrolovať celkový pohľad. Niekedy sa totiž môže stať, že sa tak zameriate na detaily, až si vytrháte zbytočne veľa chĺpkov a budete musieť čakať, kým zase dorastú.

Nepodceňujte styling

Po fáze úprav prichádza fáza ladenia. Pokiaľ nepatríte k 10 % populácie, ktorá má dokonalé obočie bez použitia akéhokoľvek prípravku, potom vás okrem trhania čaká ešte aj styling.

Tým, ktorí majú od prírody husté obočie, postačí chĺpky mierne učesať pomocou Brow Mascary. Pokiaľ potrebujete obočie dokresliť, siahnite po Eyebrow Pencil. Na vyplnenie môžete použiť Perfect eyebrow Styler alebo Perfect eyebrow Powder. Dokreslené obočie potom môžete ešte zafixovať spomínanou Brow Mascarou.

Vyskúšajte Brow lifting

Ženy, ktoré si chcú trochu skrátiť ranný rituál úpravy obočia často využívajú kozmetické procedúry – Brow lifting a farbenie obočia. Metóda Brow liftingu dodáva obočiu väčší objem a usmerňuje jednotlivé chĺpky. Keď ho skombinujete aj s farbením, máte perfektne definované, výrazné, ale stále prirodzene vyzerajúce obočie. Táto technika vydrží 4–6 týždňov, v závislosti od typu obočia. Teraz je služba Brow lifting dostupná aj v kozmetických salónoch spolupracujúcich so značkou ALCINA.

„Brow lifting má veľký potenciál, je možné ho urobiť samostatne alebo zakomponovať do kozmetického ošetrenia. Klientky si pochvaľujú, že Brow lifting v kombinácii s farbou na obočie predĺži výdrž farby,“ potvrdzuje súčasný trend školiteľka Lucie Vincenec.

Po absolvovaní Brow liftingu sa potom vaša ranná úprava obočia zúži na jednoduché prečesanie chĺpkov. Túto techniku môžete absolvovať pravidelne alebo napríklad pred špeciálnymi príležitosťami či letnou dovolenku.