Nachádzate sa tu

Zariaďte si lesklé vlasy!

Pre väčšinu žien je fénovanie po umytí vlasov bežnou kúpeľňovou rutinou. Často si však nepripúšťame, že horúci vzduch vlasom neprospieva a pravidelné používanie žehličky alebo kulmy vlasy extrémne zaťažuje. Keď nám zrkadlo namiesto vysnívaných lesklých a zdravých vlasov ukazuje vlasy v skutočnosti suché, lámavé a porézne, je načase začať jednať. Už pred fénovaním môžeme vlasom dopriať účinnú ochranu a potrebnú starostlivosť pomocou vhodného fénovacieho spreja. Okrem toho by mali ostatné ošetrujúce prípravky ako šampón a balzam odpovedať typu vlasov. Jemné, slabé a poškodené vlasy totiž potrebujú individuálny ošetrujúci program.

Dajte zbohom krepovateniu, privítajte lesk!

Ku krepovateniu, teda tomu, že vlasy nepekne poletujú a odstávajú od hlavy, dochádza, keď vonkajšia vrstva vlasu nie je hladká a uzatvorená. Keď je vlas porézny a jednotlivé vrstvy odstávajú, stráca živiny a vlhkosť a je náchylnejší na poškodenie vonkajšími vplyvmi, napríklad teplom.  Aby vlasy zostali zdravé, je potrebné s nimi zaobchádzať čo najjemnejšie. A to hneď po umytí. Ak nechceme vlasy zbytočne namáhať, mali by sme vodu z vlasov po umytí uterákom iba vysať, nie vlasy drhnúť. Použitie Hydratačného spreja ALCINA okamžite uľahčí rozčesávanie a zároveň je pred fénovaním tou správnou voľbou pre unavené a suché vlasy, ktorým chýba vitalita. Pri rozčesávaní dávajte pozor na voľbu hrebeňa. Začnite hrebeňom s riedkymi zubami alebo kvalitnou kefou pri korienkoch vlasov a potom opatrne rozčešte dĺžky. Hydratačné činidlá a ochranné filtre obsiahnuté v Hydratačnom spreji chránia pred poveternostnými vplyvmi a dodávajú vlasom krásny lesk. Sprej je ideálny aj na dlhé a jemné vlasy.

Starostlivosť a ochrana vďaka hyaluronu

Poškodené vlasy potrebujú sprej, ktorý im vedľa hydratácie dodá aj starostlivosť. Látky ako je kyselina hyaluronová a extrakt z opuncie sú ideálnymi partnermi, pretože hasia smäd a navyše vlasom prepožičiavajú pružnosť a hodvábny lesk. Kto sa pri stylingu nezaobíde bez žehličky, kulmy alebo fénu, mal by pred ich použitím na vlasy aplikovať produkt s Anti-heat faktorom, ktorý ich ochráni pred pôsobením tepla. ALCINA Hyaluron 2.0 Spray ochráni vlasy pred poškodením až do 230 °C. Pamätajte si aj to, že pred použitím žehličky musia byť vlasy úplne suché, inak vlasy doslova ufritujeme a poškodíme ich štruktúru.

Tipy ako správne fénovať

Ako postupovať, aby sme s vlasmi pri úprave zachádzali čo najšetrnejšie? Na vlasy presušené uterákom najprv nastriekame ALCINA Fénovacie lotion. Ak je to nutné, rozdelíme vlasy do pramienkov tak, aby prípravok rovnomerne pokryl všetky miesta. Vlasom dodáme objem tak, že ich vyfúkame okrúhlou kefou, prameň po prameni v smere rastu. Hornú časť vlasov upevnite sponkami a začnite od spodku.  Fénujte iba na strednú teplotu a potom nechajte vlasy dostatočne vychladnúť.