Nachádzate sa tu

Zoznámte sa: Very Peri je farbou roku 2022

S koncom roka na nás čaká veľké množstvo zaujímavých udalostí a jednu takú pravidelne od roku 2000 pripravuje aj spoločnosť Pantone. Práve v tomto období totiž inštitút vyhlasuje farbu roku – odtieň, ktorý nás bude vo veľkej miere sprevádzať v nasledujúcich mesiacoch. Nejedná sa len o náhodne zvolený tón, má takú váhu, že sa premieta do mnohých aspektov našich životov a zároveň odráža náladu v spoločnosti a reflektuje aktuálne dianie. Ktorú farbu vybrala spoločnosť Pantone tentoraz?

Farba zmien aj nových možností

Hviezdou roku 2022 sa podľa Pantone stáva odtieň Very Peri, ktorý je inšpirovaný fialkovo-modrými kvetmi vždyzelenej popínavej rastliny zvanej zimozeleň (hovorovo zimozel), s červenými podtónmi. Mieša sa v ňom vernosť a stálosť spájaná s modrou farbou s energiou červenej, čím vzniká veľmi teplý a pozitívny odtieň.

Žijeme v dobe plnej zmien a odtieň Very Peri má symbolizovať ducha tejto doby a všetko, s čím sa stretávame. Mesiace izolácie zmenili naše predstavy a štandardy a digitálny svet nám ukázal kopu nových možností. „Presunuli sme sa do sveta bezprecedentných zmien a vybraná farba Very Peri prináša novú víziu dôveryhodnej a milovanej skupiny modrých farieb,“ hovorí výkonná riaditeľka Pantone Leatrice Eiseman a viceprezidentka Laurie Pressman dodáva: „Farba roka Pantone odráža to, čo sa globálne odohráva v našej kultúre a snaží sa odpovedať na to, čo ľudia hľadajú. Spoločnosť stále uznáva farbu ako spôsob komunikácie a vyjadrenia myšlienok a emócií.”

Very Peri na oblečení a doplnkoch

Farba roka sa tradične výrazne odráža aj v móde a doplnkoch. Very Peri sa na tieto účely hodí pre svoj pozitívny nádych, zároveň ponúka aj priestor na experimenty. Pôsobiť môže harmonicky, ale aj výrazne a neprehliadnuteľne. Vyniká na celej škále rôznych materiálov. Skvele vyzerá v trblietavej aj lesklej podobe, na high-tech látkach a rovnako aj na tých prírodných.

Very Peri v oblasti krásy

Odtieň Very Peri dáva veľký priestor predstavivosti, hravosti a kreativite a hodí sa v klasickej, ale aj matnej, lesklej či trblietavej podobe, predovšetkým na očiach a nechtoch. A objaví sa aj vo vlasoch.

Very Peri na dekoráciách a v interiéroch

Tón Very Peri vnáša do interiérov hravú sviežosť a moderného ducha. Vďaka svojej univerzálnosti ponúka možnosť priestory oživiť neobvyklými farebnými kombináciami. Podporuje kreativitu a vynikne na rozličných materiáloch, povrchoch a textúrach. Každej miestnosti dodá šmrnc, či už sa objaví v na stene, na výraznom nábytku, na dekoráciách alebo ako neprehliadnuteľný akcent v použitom vzore.

Odtieň Very Peri bude viditeľný aj v iných aspektoch nášho života. Spojenie stálosti, ktorú reprezentuje modrá, a energia červenej podnecuje dôveryhodnosť a kreativitu, dokáže upútať pozornosť a nájde tak využitie napríklad aj vo svete technológií či grafike.

Súvisiace produkty