Nachádzate sa tu

Rok 2024 je rokom ofiny: týchto 5 trendy strihov vám pristane

Pokiaľ sledujete celebrity na sociálnych sieťach alebo červenom koberci, pravdepodobne vám tento trend neunikol. Ofiny sú všade. Nosia ich Zendaya, Taylor Swift, Jenna Ortega, Emily Ratajkowski – môžete menovať prakticky každú výraznú dámsku osobnosť. Pristane ale nielen modelkám a hviezdam filmovej a hudobnej brandže. Nájdite si medzi trendy strihmi ten, ktorý padne vašej tvári!

1. Záclonková ofina

Nemôžeme začať ničím iným, než horúcim trendom číslo jedna, teda ikonickou „curtain bang”, v slovenčine záclonkovou ofinou. Poznáme ju už zo 70. rokov, keď ju nosila napríklad Brigitte Bardot, a v posledných mesiacoch oslavuje veľkolepý návrat. Ako vyzerá? Stačí si predstaviť rozhrnutú záclonu. Podobne totiž rámuje tvár. Baviť vás bude preto, že sa dobre udržuje, a keď vás omrzí, jednoducho ju necháte odrásť. Pretože „záclonovke” pristanú rôzne dĺžky, sadne podľa odborníkov každému tvaru tváre a rôznou dĺžkou končekov môžete zvýrazniť vybrané časti tváre.

 

2. Baby ofina

Bavia vás odvážne strihy? Potom vyskúšajte „baby bang”, teda kratučkú ofinu končiacu jeden aj viac centimetrov nad obočím. Ako možno tušíte, nie je to zďaleka účes pre každého. Pristane menšej tvári, vysokému čelu alebo ostrejším rysom, naopak majiteľky guľatej tváre určite nájdu lichotivejší strih. So stylingom to v tomto prípade nebudete mať zložité – siahnite po stylingovom púdre alebo vosku, aby ste ofine dodali štruktúru (napr. Objemovom styling-púdre alebo suchom vosku v spreji Dry Wax).

3. Na bok

A závan nostalgie druhýkrát: na scénu sa vracajú aj ofiny vyfúkané na bok, ktoré leteli na prelome milénia. Pokiaľ chcete ofinu vyskúšať, ale tak nejako opatrne, toto je tá správna cesta. V ideálnom prípade si ju nechajte zostrihať tak, aby ani v jednej časti nebola príliš krátka a dala sa nosiť na obe strany. Aj tu platí, že strih pristane takmer všetkým tvarom tváre, špeciálne potom zalichotí guľatej tvári. A body navyše má aj za to, že styling netrvá večnosť, stačí ofinu sčesať hrebeňom so širokými hrotmi a zafixovať lakom na vlasy.

4. Jemná a prestrihaná

Ofina nie je určená len hustým kučerám, nárok majú aj jemné vlasy! Dôkazom je ďalší z veľkých trendov tohto roku, a to dlhá, jemná a prestrihaná ofina, cez ktorú presvitá čelo. Práve na týchto vlasoch vynikne a dodá im plnosť. Okrem toho tiež zjemní hranatý tvar tváre.

Tip: Jemná ofina môže mať tendenciu sa rýchlo mastiť. Suchý šampón by sa tak mal stať vašim najlepším kamarátom, ktorý vás v núdzi podrží.

5. Kučery

Trendom roka je (okrem ofín) aj prirodzenosť. A pokiaľ máte kučeravé alebo vlnité vlasy, je najlepším riešením tieto dva trendy spojiť. Kučeravá ofina vyzerá ležérne a zvodne a fungovať bude pri rôznych typoch kučier – len je potrebné sledovať prirodzenú textúru vlasov a nechať kaderníka nájsť optimálny strih a dĺžku. Potom už stačí upraviť vlasy tak, aby ste vlny podporili (skúste ošetrujúcu Emulziu pre vlnité vlasy a stylingový prípravok Curls Concept), a trendy účes je na svete.

Našli ste ofinu presne pre vás? Výborne, teraz už len vyhľadajte kadernícky salón v okolí  a svoj vysnívaný strih preneste do reality.


Prečítajte si tiež:

5+1 tip, ako odchádzať od kaderníka spokojná