Nachádzate sa tu

Prečo vaša pleť potrebuje kyselinu hyaluronovú?

Svet kozmetiky našiel v kyseline hyalurónovej skvelého pomocníka v boji proti suchej pleti či vráskam. Ako táto látka funguje, od akého roku veku je dôležité ju pleti dopriať a prečo vôbec prípravky s jej obsahom zaradiť do svojej rutinnej starostlivosti o pleť?

Čo je kyselina hyalurónová?

Kyselina hyalurónová je prírodná látka, ktorá sa v ľudskom tele vyskytuje bežne. Nájdeme ju v kĺboch, za očnými šošovkami, ale viac ako 50 % z nej je sústredených v koži, kde dodáva pružnosť a zároveň chráni. Jej hlavnou prednosťou je neuveriteľná schopnosť viazať vodu. Jeden gram dokáže naviazať až 6 litrov vody. Existujú rôzne formy kyseliny hyalurónovej. Nízkomolekulárna forma obsahuje malé molekuly, ktoré prenikajú do hlbších vrstiev pokožky, kde zlepšujú uchovávanie vody a súdržnosť buniek a pôsobia tu dlhodobo. Vysokomolekulárna forma s väčšími molekulami viaže vlhkosť na povrchu pokožky a zaručuje okamžitý efekt, kedy pleť viditeľne vypína a vyhladzuje. Malé aj veľké molekuly obsahuje pokročilá forma kyseliny hyalurónovej Hyaluron 2.0. Nájdeme ju aj v niektorých prípravkoch rovnomennej série od ALCINY. Prispieva k pevnejšej a hladšej pokožke na povrchu aj hlboko vo vnútri.

Aký vplyv má kyselina hyaluronová na pleť?

Vďaka tomu, že kyselina hyalurónová pôsobí v pleti ako magnet na vodu, je neuveriteľne všestranným pomocníkom. Pokožku vypĺňa, podporuje kolagénové a elastínové vlákna a pomáha aj v boji s voľnými radikálmi. Jej schopnosti však majú určité limity a účinok tak nie je trvalý. Od 25. roku veku jej obsah v pokožke klesá a schopnosť tvorby sa spomaľuje, čo vedie k postupnej strate pružnosti, k suchosti a tvorbe vrások. Je preto potrebné pleti kyselinu hyalurónovú dodávať zvonku. Ucelený rad ALCINA Hyaluron 2.0 je vytvorený ako každodenná starostlivosť o pleť, dodáva potrebnú hydratáciu a pokožku okamžite viditeľne vyhladzuje a vypĺňa. Svoju pleť tak môžete kyselinou hyalurónovou zásobovať prostredníctvom pleťového krému a gélu, očného gélu alebo zvoliť intenzívnu starostlivosť v podobe ampulkovej kúry či textilnej masky.

Tip na domáce ošetrenie s kyselinou hyalurónovou

Trápi vás vysušená či napnutá pokožka alebo sa vám na pleti dokonca vytvárajú šupinky? Potom si vaša pleť zaslúži rýchlu a poriadnu vzpruhu. Žiarivosť a hebkosť jej dodá toto jednoduché ošetrenie podľa kozmetickej školiteľky ALCINA Lucie Vincenec. Môžete si ho dopriať aj doma.

Čo budete potrebovať?

  • Soft Peeling
  • Hyaluron 2.0 Pleťový gél
  • Hyaluron 2.0 Boost Up masku