Nachádzate sa tu

Contouring pre rôzne typy tváre

Základnou myšlienkou contouringu je práca so svetlom a tieňom tak, aby ste zvýraznili žiaduce partie a upozadili tie ostatné. Vznikne tak optický klam, ktorý cielene potlačí problémové zóny. Tvár sa tak dá celkovo modelovať, aby pôsobila napríklad užším dojmom. Vyskúšajte nový rad krémových aj púdrových prípravkov na contouring od značky ALCINA.

Contouring využijete aj v prípade dokonalých proporcií tváre. Napríklad po nanesení silne krycieho make-upu pôsobí tvár veľmi plocho a jednodimenzionálne. Po aplikácii make-upu môžete pomocou kontúrovacích prípravkov dodať jednotlivým partiám a rysom tváre opäť tvar a hĺbku. Získate tak zjednotenú pleť a perfektne vymodelovanú tvár.

Prvým krokom je určenie typu vašej tváre. Ak si nie ste istá, postavte sa pred zrkadlo, vezmite do ruky rúž a v zrkadle obkreslite odraz svojej tváre. Potom sa pozrite, aký tvar najlepšie pripomína – je oválny,  hranatý, okrúhly či srdcovitý? Pri kontúrovaní postupujte podľa obrázkov – na tmavšie miesta aplikujte kontúrovací prípravok v tmavom odtieni, na svetlejšie miesta svetlý.

Oválna

Oválna tvár vyzerá sama o sebe harmonicky. Vďaka contouringu zvýrazníte svoje črty a podčiarknete vyrovnané proporcie svojej tváre.

Hranatá

Hranatá tvár pôsobí často tvrdo. Postupujte podľa návodu a hrou svetla a tieňa rysy tváre zjemnite.

Okrúhla

Ak máte tvár okrúhleho tvaru, môžete ju pomocou contouringu jednoducho zúžiť, aby pôsobila štíhlejším dojmom.

Srdcovitá

Máte úzku spodnú časť tváre a široké čelo? Contouring vám pomôže vyrovnať pomer oboch častí.