Nachádzate sa tu

Kuperóza alebo ako bojovať so sčervenanou pleťou?

Drobné červené cievky, ktoré presvitajú kožou na tvári, na nose alebo aj v dekoltáži – kuperóza síce neohrozuje život, ale dokáže ho dosť znepríjemniť. Toto kožné ochorenie totiž zasahuje miesta viditeľné na prvý pohľad, a to je v dnešnej dobe, kedy je na atraktívny vzhľad kladený veľký dôraz, nežiaduce. Nie je však potrebné vešať hlavu. Vďaka správnej starostlivosti a ochrane pleti môžete nástup kuperózy výrazne oddialiť.

Čo je to kuperóza?

Kuperóza sa prejavuje začervenaním, najčastejšie v oblasti nosa a líc, spôsobeným oslabením ciev. Tento stav spočiatku trvá iba niekoľko hodín alebo maximálne deň. V ďalšom štádiu sa už však jedná o trvalé začervenanie, kedy žilky viditeľne presvitajú. Najzávažnejším stupňom je potom rosacea, ktorá sa prejavuje vriedkami a zapálenými uzlíkmi – v tomto prípade je už nutné vyhľadať lekára. Napriek intenzívnemu výskumu v oblasti kuperózy nie je jej príčina vedecky úplne objasnená. Rolu hrá napríklad krvný tlak a prekrvenie jemných žiliek, ale napríklad aj genetické dispozície. Ku zhoršeniu kuperózy takisto môžu prispieť hormonálne výkyvy počas tehotenstva a užívanie hormonálnej antikoncepcie. Najrizikovejšou skupinou sú ženy nad 50 rokov, ale tento špecifický kožný prejav sa môže vyskytovať u mužov a žien v každom veku. Aby ste sa pred kuperózou efektívne bránili, je podstatné dodržovať preventívne opatrenia a správne sa starať a chrániť pokožku.

Aké pravidlá prevencie dodržiavať?

Aby sme predišli prechodu začínajúcej kuperózy k závažnejším prejavom, je potrebné v rámci preventívnych opatrení dôsledne dbať na patričnú životosprávu:

  • výživa – vyradenie alkoholu a nikotínu, obmedzenie ostrých a korenených jedál a konzumácia kávy, čaju a obdobných pochutín iba v malom množstve
  • správna starostlivosť o pleť – maximálna ochrana pleti pred vonkajšími vplyvmi (vyhýbať sa priamemu slnku, extrémnym rozdielom teplôt, pobytom v saune, horúcemu kúpeľu či masáži pleti kefou)
  • obozretný výber kozmetických a ošetrujúcich prípravkov – nevhodný výber používanej kozmetiky a zlá starostlivosť o pleť môžu mať fatálne následky

Vhodná starostlivosť pre kuperóznu pleť

Dôsledná starostlivosť a vhodná ochrana pleti môžu nástup kuperózy významne spomaliť. Odborníci radia vyhýbať sa kozmetickým produktom, ktoré podporujú prekrvenie pleti. Ak si neviete rady s tým, ktoré prípravky sú najvhodnejšie, nájdite tie určené priamo na kuperóznu pleť. ALCINA ponúka duo s komplexom účinných látok Phyoaktiv, ktoré má redukciu začervenania priamo vo svojom popise práce. Couperose krém zamedzuje pocitom horúčosti pleti, posilňuje cievy a zlepšuje odolnosť pleti proti voľným radikálom. Pre naozaj cielenú starostlivosť je doplnený o Couperose sérum, ktoré redukciu kuperózy svojimi účinkami ešte násobí.

Čo dokážu prípravky na kuperózu ALCINA?

  • preukázateľne zmierňujú začervenanie
  • redukujú pocit horúčosti na pokožke
  • intenzívne ošetrujú pleť
  • tlmia vizuálne prejavy kuperózy – špeciálne zelené pigmenty neutralizujú začervenanie pleti a okamžite opticky miernia dopady kuperózy
  • prípravky obsahujú zvláštne trblietavé pigmenty, ktoré pokožku opticky vyrovnávajú a vyhladzujú
  • preventívne pôsobia proti následnému rozvoju ochorenia a sú účinné aj počas lekárskeho ošetrenia (rosacea)

Prečítajte si tiež:

Ovocné kyseliny & slnko: váš letný AHA zážitok

Súvisiace produkty