Nachádzate sa tu

Ľadová blond je stále v kurze! Komu pristane a ako sa o ňu starať?

Aká farba sa k príchodu zimy hodí najlepšie? Je to ľadová blond! Tento odtieň vlasov je trendom už nejakú dobu a stále patrí k tým najvyhľadávanejším tónom. Speváčka Rita Ora alebo napríklad Daenerys Targaryen zo seriálu Hra o tróny môžu poslúžiť ako skvelá inšpirácia a zároveň ukazujú, že ľadová blond môže vyzerať dokonale romanticky i drsne a rockovo. Pristane táto farba aj vám? A ako sa o ňu vlastne správne starať? Na to všetko vám odpovieme na nasledujúcich riadkoch.

Ako ľadová blond vyzerá?

Poďme si najskôr povedať, ako ľadovú blond vlastne spoznáme. Jedná sa o veľmi svetlý blond odtieň so studenými odleskami, môže mať však niekoľko podôb. Farebná paleta v tomto prípade siaha od matnej a skoro bielej blond cez "švédsku" blond až ku takmer platinovej. Na rozdiel od nej je však ľadová blond jasnejšia, čo lichotí tvári, ktorá získava mladistvý vzhľad. A kto by si tento „anti-age“ bonus neprial? Ľadová blond toho však dokáže ešte viac. Lichotia jej totiž aj jemné pastelové nuansy pôsobiace veľmi sviežim a jemne extravagantným dojmom.

Komu ľadová blond pristane?

Túžite po kompletnej zmene alebo len chcete dodať svojej blond moderný ráz? Pre všetky tieto prípady je ľadová blond ideálnou voľbou. Pristane najmä svetlej pleti a modrým, šedým alebo zeleným očiam.

V aktuálnej sezóne je tento tón spájaný predovšetkým s krátkymi účesmi. Dokonale oživí krátke mikádo (takzvaný "bob") aj odvážnejší a veľmi trendy účes "pixie". Nedáte dopustiť na dlhé vlasy? Potom vyskúšajte ľadovú blond v kombinácii s elegantnými vlnami a cestičkou na boku, alebo vlasy zviažte do drdolu a užite si výzor dokonalej ľadovej kráľovnej.

O niečo tmavšia verzia ľadovej blond potom pristane prírodným blondínkam, ktorých vlasy môže oživiť napríklad len v podobe melírov. Nechajte si s výberom správneho tónu aj strihu poradiť od svojho kaderníka.

Ako sa o ľadovú blond starať?

Pravdou je, že odfarbovanie je pre vlasy značnou záťažou, a bez intenzívnej starostlivosti sa po chemických procesoch nezaobídete. Správnou voľbou bude v tomto prípade napríklad rad ALCINA Color & Blonde, ktorý reaguje práve na potreby melírovaných, farbených aj zosvetľovaných vlasov:

  • Regeneračný šampón farbené a poškodené vlasy šetrne umýva a regeneruje, vyhladzuje ich štruktúru a uľahčuje rozčesávanie.
  • Šampón na farbené vlasy poskytuje namáhaným vlasom regeneráciu, dodáva intenzívny lesk a pomáha, aby farba vydržala dlhšie.
  • Pena na farbené vlasy predstavuje bezoplachovú starostlivosť po umytí vlasov, postará sa o podporu zachovania žiarivosti farby a obsiahnutý UV filter vlasy chráni pred poveternostnými vplyvmi.
  • Fluid na vlasové končeky vyniká vysokou koncentráciou účinných látok, vyhladzuje zdrsnené a rozstrapkané končeky a dodáva im lesk a starostlivosť.

Ako zariadiť, aby ľadová blond vo vlasoch vydržala?

Základom je, aby vám ľadovú blond vo vlasoch vykúzlil profesionálny kaderník. Inak môže dôjsť k výraznému poškodeniu vlasov a výsledok s najväčšou pravdepodobnosťou nesplní vaše očakávania. Aj tak však ľadový tón po nejakej dobe vybledne. Vlasy tiež môžu získať nechcený žltý nádych. Bojovať s ním však môžete aj doma, medzi jednotlivými návštevami kaderníka, a to vďaka radu Pastell Ice-Blond.

  • Šampón Pastell Ice-Blond vo vlasoch oživuje blond farbu, neutralizuje žlté a zlaté odlesky a zároveň hydratuje. Vo vlasoch vytvára príjemnú zamatovú penu, ktorá vlasy dôkladne čistí.
  • Balzam Pastell Ice-Blond svetlé vlasy vyživuje, stará sa o ne, uľahčuje ich rozčesávanie a vytvára v nich krásny ľadový tón.
  • Pastell Spray Ice-Blond je tónujúci bezoplachový prípravok, ktorý vyniká okamžitým efektom. Stačí ho po umytí nastriekať do vlhkých vlasov a postará sa o neutralizáciu nechcených žltých a zlatých odleskov a vlasom dodá lesk a žiarivosť.