Nachádzate sa tu

Unavená pleť? Dodajte jej vitamínovú silu!

Existuje veľa spôsobov, ako dodávať telu energiu a vitamíny, ale ako nimi zásobovať aj pokožku? Na túto otázku existuje prekvapivo jednoduchá odpoveď – k dispozícii máte energiou nabité duo ALCINA Vitamín C Denný krém s hyalurónom a Retinol Nočný krém s hyalurónom.

Prečo potrebuje pokožka vitamíny?

Rovnako ako svaly, kosti a orgány, aj naša pokožka potrebuje správnu výživu. Zabezpečuje totiž nielen to, že pokožka vyzerá zdravo, ale predovšetkým to, že správne funguje. Zdravá pokožka slúži ako ochranná bariéra, pomáha udržiavať hydratáciu tela a je zároveň najväčším zmyslovým orgánom. Aby však mohla svoju úlohu plniť, potrebuje množstvo látok, ktoré jej dodajú potrebnú energiu, hydratáciu a podporu. Medzi ne patria predovšetkým nenasýtené mastné kyseliny, bielkoviny vitamíny – konkrétne vitamíny A, C a E. Práve prvé dva spomenuté sú obsiahnuté v krémoch Vitamínovej série ALCINA.

Prečo je pre pokožku dobrý vitamín C?

Vitamín C v pokožke plní predovšetkým ochrannú funkciu – pretože má antioxidačné účinky, pomáha chrániť bunky pred oxidačným stresom a spomaľuje tak starnutie kože. Tiež má fotoprotektívne vlastnosti, čo znamená, že zvyšuje obranyschopnosť pokožky pred slnečným žiarením, a dokonca zosilňuje ochranný účinok opaľovacích prípravkov. Vitamín C ďalej pokožku zjednocuje, hydratuje a dodáva jej energiu. Okrem toho pomáha hojeniu rán, pôsobí protizápalovo a redukuje akné.

Prečo je pre pokožku dobrý vitamín A?

Vitamín A hrá zásadnú úlohu v posilňovaní pokožky – podporuje tvorbu kolagénu, regeneruje pleť a urýchľuje obnovu kožných buniek. Pokožku vyhladzuje rozjasňuje, zlepšuje jej povrch a zjemňuje pigmentové škvrny. Veľkou výhodou vitamínu A je, že podporuje zadržiavanie vlhkosti v pokožke. Podobne ako vitamín C pôsobí aj antioxidačne, čo znamená, že bojuje proti voľným radikálom a bráni predčasnému starnutiu kože.

Dodajte svojej pleti dostatočnú dávku vitamínov!

Aby pleť správne fungovala a nebola preťažená, je vhodné ju ošetrovať tak, aby sa jej nielen dostávalo všetkých potrebných prvkov, ale aby sa starostlivosť o ňu vhodne dopĺňala. Táto synergia pomáha násobiť blahodarné účinky jednotlivých látok a dosiahnete ju kombinovaným používaním Vitamín C Denného krému s hyalurónomRetinol Nočného krému s hyalurónom. Vďaka inovatívnemu technologickému postupu zapuzdrenia sú vitamíny obsiahnuté v týchto prípravkoch vzduchotesne zabalené, takže sa uvoľňujú len počas aplikácie, a krémy sú tak veľmi stabilné.

Vitamín C Denný krém s hyalurónom

Krém so zapuzdreným vitamínom C je ideálny na dennú starostlivosť. Vďaka svojim fotoprotektívnym vlastnostiam zvyšuje obranyschopnosť pokožky proti UV žiareniu a posilňuje ochranný faktor opaľovacích krémov.

Retinol Nočný krém s hyalurónom

Krém obsahuje vitamín A vo forme zapuzdreného retinolu, ktorý sa aktivuje až v koži. Vďaka tomu je stabilný a vzhľadom na svoje regeneračné schopnosti sa najlepšie hodí ako nočná starostlivosť. Retinol spôsobuje, že pokožka je citlivejšia na slnečné lúče, preto nie je vhodné krém používať cez deň. Nedeliteľnou súčasťou každodennej starostlivosti by malo byť vždy ALCINA UV Control sérum.

Tak už viete, ako svojej pleti zaručiť sviežosťuvoľnený vzhľad po celý deň? Obráťte sa na svoj obľúbený kozmetický salón spolupracujúci so značkou ALCINA a doprajte si vitamínovú silu každý deň!