Nachádzate sa tu

6 trendov v líčení, ktoré musíte v zime vyskúšať

Zdá sa vám zima príliš tmavá a monotónna? Potom nie je nič jednoduchšie ako ju rozžiariť. Inšpiráciou môžu byť aktuálne make-up trendy, ktoré sa točia okolo farieb, trblietok a lesku. Jasná voľba na každý večierok, ale s trochou umu a decentnosti aj na bežný deň. Ktorý trend vás naláka ako prvý?

1. Výrazné očné tiene

Zdá sa, že beauty svet už si nude očných tieňov užil dosť a otvoril dvere farbám. A to takým, ktoré určite neprehliadnete. Pokiaľ v sebe máte aspoň štipku odvahy, vkročte do novej sezóny so zelenými trblietavými tieňmi (naším favoritom sú Eye Shadow cosmic green). Lichotiť budú najmä ženám s tmavšou farbou očí a pohľadu dodajú ten správny šmrnc. Na romantickejšiu a jemnejšiu notu zahrajú metalické ružové tiene (skúste napríklad Eye Shadow cosmic rose), ďalší z hitov sezóny. Pristanú predovšetkým svetlej pleti a modrým očiam.

Tip: Intenzívnejší výsledok dosiahnete, keď skúsite očné tiene nanášať prstom. Prípadne môžete ich efekt zosilniť nanesením svetlejšieho tónu do vnútorného kútika oka.

2. Color blocking

Nosí sa na oblečení, ale prečo color blocking nevyskúšať aj na očiach? Jednoducho vezmite dve farby, ktorým to spolu dohromady ladí, a naneste ich na oči. Funguje žltá a kráľovsky modrá, tyrkysová a lila alebo naša obľúbená kombinácia ružovej a zelenej. A ako na to? V prípade tmavých očí naneste zelenú na pohyblivé očné viečko a ružovú pozdĺž spodnej línie mihalníc. Na svetlejších očiach farby jednoducho prehoďte!

3. Metalické linky

Čierne očné linky sú klasika, ale aj tá si občas zaslúži oddych. Tohtoročné trendy preto velia orámovať oči poriadnou dávkou metalického lesku. Iba pár ťahov stačí na vykúzlenie veľmi efektného looku, s ktorým si tiež môžete podľa ľubovôle vyhrať. Vyskúšajte rôzne farby (naším tipom je fialová ceruzka Velvet Kajal Liner violett) alebo linku pretiahnite a pokojne ju trochu rozmažte, docielite tak grunge vzhľad.  

Tip: Mačaciu linku vytvoríte s metalickou ceruzkou ľahko. Najprv orámujte oko linkou pozdĺž hornej línie mihalníc. Potom sa presuňte k spodnej línii a linku od vonkajšieho kútika oka pretiahnite a veďte smerom hore.

4. Dymové oči

Kratšie dni znamenajú dlhšie noci a viac priestoru na dymové líčenie, ktoré večer vyniká najviac. Aj to sa ale tento rok dočkalo malých zmien. Báť sa nemusíte naozaj výrazného dymového efektu, silnejších spodných liniek, rozmazanej pretiahnutej linky alebo skúste líčenie oživiť farbami, napríklad už spomínanou zelenou. 

 

5. Červené pery

Viac ako módne výstrelky vás baví nadčasovosť? Potom vás poteší ďalší hit, ktorý vlastne nikdy zo scény neodchádza – červený rúž. Mimochodom, pokiaľ sa ho stále tak trochu bojíte, tu je pár dôvodov, prečo ho konečne začať nosiť. Podľa štúdií totiž ženy s červenými perami pôsobia sebavedomejšie, ale aj dôveryhodnejšie a sympatickejšie. A okrem iného prepožičiava červená na perách pocit neporaziteľnosti, čo rozhodne nie je na škodu.

Ale nie je červená ako červená. Každý tón vytvára trochu iný efekt:

  • Ak chcete skutočnú klasiku, siahnite po rúži Lipstick v odtieni cold red. Má kúzlo, šarm, priťahuje pozornosť všetkých očí v okolí. A ďalšou jeho veľkou prednosťou je, že vám s touto farbou na perách k dokonalému looku stačí už len trocha make-upu, špirály a farby na líčkach.
  • K výrazne nalíčeným očiam sa bude hodiť tmavšia červená v odtieni lesných plodov, ako je Lipstick winter berry. Pôsobí elegantne a dodá vám nezameniteľnú charizmu.
  • A ak túžite po prirodzenom vzhľade na každý deň aj príležitosť, skúste jemnejší, ružovkastý tón Lipstick dark rosewood.

Tip: Kombinácia červených pier a nechtov je stále sexy! K rúžu v odtieni cold red pridajte odtieň laku na nechty Nail Colour santa baby a dokonalý (nielen) vianočný look je na svete.

6. Glamour nehty

Nechtom v zimnej sezóne vládnu tmavé tóny, ktoré ale rozhodne nie sú nudné a už vôbec nie prehliadnuteľné. Zamilovať sa môžete napríklad do odtieňa magic green, ktorý evokuje prechádzku zasneženým lesom a prepája dva hlavné trendy – metalické a prírodné tóny. Fialový winter plum zase dodá svojou tlmenosťou vášmu looku sofistikovanú eleganciu a nádych luxusu. A zimná sezóna sa nemôže zaobísť ani bez poriadnej dávky zlatých flitrov, ktoré z nechtov urobia hviezdu každej party. Presne to dokáže lak golden star.