Nachádzate sa tu

Ako na hebké pery lákajúce na bozkávanie? Stačia tieto 4 kroky

Nielen na Valentína túžime po tom, aby naše pery lákali na bozkávanie. Aby boli jemné, hebké, plné a jednoducho zmyselné. Vplyvom počasia, ale napríklad aj našich zlozvykov (áno, hryzenie a olizovanie je presne to, čo máme na mysli) sú pery často popraskané a suché. A to práve k bozku nevyzýva. Poradíme, ako im v štyroch krokoch zaistiť neodolateľný vzhľad!

Krok 1: Exfoliácia

Ak chcete, aby bol povrch vašich pier jemný, najskôr ich zbavte odumretých a suchých kožných buniek. Podobne, ako to robíte všade inde na tele, len o niečo šetrnejšie – oblasť pier je totiž obzvlášť citlivá. Pokiaľ nemáte po ruke peeling na pery, vystačíte si s jemnou zubnou kefkou, ktorou pery opatrne masírujte. Prípadne na ne môžete naniesť balzam s trochou trstinového cukru, pery o seba pretrieť a následne cukor zmyť vlažnou vodou.

Krok 2: Hydratácia

Naše pery nemajú žiadne potné ani mazové žľazy a k ich vysúšaniu tak dochádza veľmi ľahko. Hydratácia je preto zásadná, a to zvonku aj zvnútra. Prvým krokom je pravidelný pitný režim a jedálniček s vyváženou stravou s vitamínmi a minerálmi. Naopak pozor si dajte na príliš slané jedlá, ktoré k vysušovaniu prispievajú. Pomocníkom na každodennú starostlivosť by mal byť tiež vhodný balzam na pery. Voľte taký, ktorý bude okrem hydratačných zložiek obsahovať aj lipidy. Naším tipom je Lip Balm It's never too late s hodnotnými olejmi, vitamínom E a bisabololom alebo Krém na oči a pery s kyselinou linolovou.

Tip: Sú vaše pery vysušené viac ako inokedy? Potom na ne naneste balzam ako masku a nechajte ho pôsobiť pokojne cez noc.

Krok 3: Výber rúžu

Samozrejme, rúž si primárne vyberiete tak, aby vám jeho tón čo najviac lichotil a korešpondoval s udalosťou, na ktorú sa chystáte. Ale prihliadnuť by ste mali aj na stav svojich pier a zvážiť, či na nich bude vyzerať dobre aj po pár hodinách. Ak sa vám ešte nepodarilo vrátiť im hebkosť, namiesto matných rúžov, ktoré rady vysušujú, siahnite po výživných rúžoch, ako je Nutri Lipstylo s hydratačným zložením a prírodnými zložkami, alebo farebných leskoch na pery (napr. Lip Gloss v odtieni shiny red alebo shiny plum s kyselinou hyalurónovou a ošetrujúcimi olejmi).

Krok 4: Aplikácia ako od profíka

Pokiaľ ste našli ten pravý odtieň a typ rúžu, zamerajte sa na precíznu aplikáciu, nech je výsledok očarujúci po celý večer. Uistite sa, že sú pery dostatočne hydratované, prípadne ich pretrite balzamom. Následne zvoľte vhodnú kontúrovaciu ceruzku na pery v odtieni, ktorý bude čo najpodobnejší vášmu rúžu, a obtiahnite ňou kontúry pier. Vďaka tomu zamedzíte rozpíjaniu. Samotný rúž začnite nanášať od stredu pier až k ich kútikom. Výraznejší look dosiahnete tak, že pridáte druhú vrstvu a je hotovo. Než si ľahnete do perín, nezabudnite rúž odlíčiť rovnako ako zvyšok make-upu a pery opäť potešiť balzamom. Teraz vašim perám nikto neodolá!