Nachádzate sa tu

Monochromatická neznamená len čiernobiela. Vyskúšajte líčenie tón v tóne

Monochromatické líčenie je trend, ktorý v posledných rokoch obletel celý svet. Napriek tomu, že mnohé z nás už lichotivý monochromatický make-up používajú, jeho popularita je aktuálne aj vďaka celebritám na vrchole. Nechajte sa tiež inšpirovať a smelo ho vyskúšajte!

Čo sa rozumie monochromatickým líčením?

Monochromatický make-up sa skladá z rôznych tónov tej istej farby, ktoré sa použijú na líčenie očí, pier aj líčok. Tak sa docieli farebne zladený vzhľad, kde sa farby neprebíjajú, ale naopak – pomocou rôznych techník a intenzít jednotlivých odtieňov sa vhodne dopĺňajú. Kozmetický a módny priemysel je v súčasnej dobe monochromatickým líčením a obliekaním priamo posadnutý, takže inšpiráciu je možné nájsť nielen na stránkach časopisov, ale aj na instagramových účtoch celebrít a prehliadkach módnych značiek.

Aké farby na monochromatické líčenie vybrať?

Pri voľbe farieb je zásadné vziať do úvahy tón vašej pleti, ročné obdobie, a aj to, aký efekt chcete líčením dosiahnuť. Ponecháte ho ľahké a prirodzené na denné nosenie? Alebo naopak zvolíte odvážnejší a výraznejší look? Kúzlo monochromatického make-upu tkvie v tom, že je veľmi jednoduché prispôsobiť ho svojim potrebám a dosiahnuť tak vytúžený vzhľad. K najobľúbenejším farebným škálam patria tóny ružovej a ďalej paleta hnedých odtieňov – či už zvolíte jednu, alebo druhú, ALCINA má pre vás všetko, čo na dokonalé líčenie potrebujete!

Základ je základ

Nezabudnite, že perfektnému líčeniu predchádza perfektná starostlivosť. Po jemnom a dôkladnom vyčistení naneste na tvár svoje obľúbené sérum a následne krém. Nezabúdajte ani na bázu pod make-up, ktorá pleť zjemní a perfektne ju pripraví na ďalšie prípravky. A potom už prichádza rad na make-up samotný: uistite sa, že make-up, ktorý používate, ladí nielen s odtieňom vašej pokožky, ale aj so zvolenou farbou líčenia.

Ružové prebudenie

Svieži vzhľad, ktorý pristane predovšetkým svetlejšiemu, studenému tónu pleti, dosiahnete, keď skúsite monochromatické líčenie v ružovej – skvele vám poslúžia napríklad prípravky z tohtoročnej jarnej kolekcie ALCINA It's a spring thing. Na oči aj tvár použite lícenku Powderblush morning rose, ktorá vás hneď na prvý pohľad nadchne unikátnym prevedením. Vďaka svojmu zloženiu je vhodná ako multilíčidlo, takže s jej pomocou vykúzlite krásne ružové prechody na očných viečkach aj líčkach. Čerešničkou na torte bude rúž Nutri Lipstylo v nežnom odtieni sorbet a všetko môžete ešte zavŕšiť ružovým lakom na nechty Nail Colour flamingo.

Zlatá žiara

Intenzívny letný look v odtieňoch hnedej a zlatej je naopak priam ideálny na snedú pleť s teplým podtónom. Monochromatické líčenie v hnedo-zlatej docielite s prípravkami z aktuálnej kolekcie ALCINA Golden Glow Time. Očné tiene Eyeshadow iced caramel prepožičajú vašim očiam decentný, ale napriek tomu intenzívny vzhľad, ktorý sa perfektne dopĺňa s bronzerom Bronzing Powder. Vďaka nemu docielite dojem ľahkého letného opálenia, ktorý ešte podporíte nanesením lesklého ošetrujúceho rúžu Nutri Lipstylo v odtieni toffee. Na záver si doprajte sladkú bodku v podobe laku na nechty Nail Colour hazelnut.

Kreativite sa medze nekladú

Podobne sa môžete „vyblázniť“ aj v prípade ďalších farieb – fialovej, červenej, oranžovej… Nasledujte svoju fantáziu a prispôsobte tento trend svojmu osobnému štýlu. A pokiaľ chcete monochromatický look doviesť k úplnej dokonalosti, zlaďte s líčením farebne aj svoj outfit a budete neprehliadnuteľná!