Nachádzate sa tu

Ako oživiť farbu vlasov aj bez farbenia? S tónovacími šampónmi a balzamami!

Je jedno, či sú vaše vlasy blond, hnedé, červené alebo čierne. Blednutie farby, matnosť a strata žiarivosti sa nevyhýbajú žiadnemu odtieňu. Ale vo všetkých prípadoch existuje riešenie. A nemusí to byť vždy amoniak a farba. Je čas sa zblízka pozrieť na tónovacie šampóny a balzamy.

Čo dokážu farebné šampóny?

Jemné čistenie a oživenie farby v jednom kroku – tak fungujú farebné šampóny. Sú k vlasom maximálne šetrné a zároveň obsahujú farebné pigmenty na rozžiarenie tónu. Použiť ich môžete pri farbených aj prírodných vlasoch a pokiaľ sa rozhodnete pre Color šampóny ALCINA, vyberať môžete z celého radu odtieňov:

  • Šampón vo farbe, ktorá sa najviac podobá vášmu existujúcemu tónu vlasov, prinesie perfektné oživenie.
  • Svojej hrive však môžete dodať aj nový nádych – tým, že zvolíte nečakanú farbu šampónu. Napríklad fialový Color šampón dokáže rozjasniť hnedé či červené vlasy alebo vniesť fialový tón do blond odtieňov.

Aký je rozdiel medzi farebným šampónom a šampónom na farbené vlasy? Šampóny na farbené vlasy svojím zložením chránia farbu vlasov, ale nemajú žiadny tónujúci efekt. Farebné šampóny oproti tomu obsahujú farebné pigmenty, ktoré tón vlasov oživujú, chránia a dodávajú mu žiarivosť.

Ako používať farebné šampóny?

Rovnako ako akýkoľvek iný šampón! Pokiaľ informácie na obale nehovoria niečo iné, jednoducho produkt vmasírujte do mokrých vlasov, napeňte a dôkladne opláchnite. Na posilnenie farebného efektu odporúčame ALCINA Color šampóny nechať vo vlasoch pôsobiť 2–5 minút.

Ako dlho vydrží efekt farebného šampónu?

Efekt farebného šampónu vydrží dve až tri umytia. Ide o dočasné oživenie farby, a akonáhle prestanete produkt používať, farebné pigmenty šampónu sa z vlasov postupne vymyjú. Ide tak o ideálny variant pre každého, kto chce docieliť žiarivú farbu s minimálnou námahou – napríklad medzi návštevami kaderníka alebo na podporu prirodzenej farby vlasov.

Tip: Upravte svoju bežnú starostlivosť o vlasy

Každodenné umývanie vlasy zaťažuje. Radšej skúste prejsť na umývanie každé dva alebo tri dni a v medzičase si pomôžte Suchým šampónom ALCINA, ktorý si poradí s mastnými korienkami. Pre maximálnu šetrnosť na umývanie používajte iba vlažnú vodu. Horúca voda totiž vlasom aj pokožke hlavy škodí.

Kúzlo farebných balzamov

Podobne ako tónovacie šampóny obsahujú aj farebné balzamy výkonné pigmenty, ktoré podporujú a oživujú farbu vlasov. Okrem toho ale dokážu aj niečo navyše:

  • Vďaka optimálnej hodnote pH uzatvárajú vlasovú kutikulu a vlasy sú tak krásne hebké a lesklé. 
  • Ovocné kyseliny a extrakt z pšenice, obsiahnuté vo farebných balzamoch ALCINA, prepožičiavajú vlasom optimálnu starostlivosť a rýchlo blednúcu farbu a matný vzhľad sú tak minulosťou.

Vyberte si zo siedmich farieb ALCINA Color Conditioning Shots – od studenej striebornej cez intenzívnu červenú až po nový fialový tón – a vaše vlasy budú žiarivejšie ako slnko a plné lesku a pružnosti.

Ako farebný balzam správne používať?

Osvieženie farby pomocou balzamu vám zaberie minimum času. Stačí ho naniesť do umytých vlasov, nechať pôsobiť 2–5 minút podľa požadovanej farebnej intenzity a opláchnuť. Pri krátkych vlasoch zvoľte množstvo veľkosti vlašského orecha. Na stredne dlhé vlasy použite asi dvojnásobok produktu a pri dlhých vlasoch naneste balzamu trikrát viac. V prípade medených, červených alebo hnedých odtieňov pri nanášaní radšej použite rukavice – farebný efekt je silný a stopy produktu by mohli zostať aj na vašich rukách. Pokiaľ sa balzam dostane na nežiaduce miesta, čo najskôr ho opláchnite.

Tip: Odporúčame prípravok nenanášať priamo na vlasovú pokožku, ale iba do dĺžok vlasov.

Ako dlho vydrží farebný balzam vo vlasoch?

Aj farebné balzamy patria do kategórie dočasného oživenia farieb a pri každom umývaní sa výsledný efekt z vlasov mierne vytráca. Na zachovanie farby a jej žiarivosti odporúčame aplikáciu opakovať každé druhé až tretie umývanie. Pokiaľ túžite po čo najvýraznejšom efekte, kombinujte balzam s farebným šampónom.