Nachádzate sa tu

Sorbetové odtiene, lesklé pery: Preskúmajte make-up trendy jari a leta 2024

Premýšľali ste niekedy, čo máte na teplom období roka najradšej? Dlhšie dni, lúčne kvety, vôňu pokosenej trávy… A dosť možno hlavne farby. Svieže, pastelové aj výrazné, ale predovšetkým zábavné. A hrajú sa s nimi aj najnovšie trendy v líčení, či už ide o pery, oči alebo nechty. Poďte sa pozrieť!

Pery? Lesklé, farebné aj prirodzené

Pokiaľ by sme mali na aktuálnych make-up trendoch vyzdvihnúť jednu vec, bola by to rozmanitosť. Máte radi výrazné pery? Nie je problém. Radšej sa držíte prirodzenosti? Bez všetkého. Alebo koketujete s oboma variantmi? Ani vy neprídete skrátka.

1. Výrazné & lesklé

Ruku na srdce: kto by netúžil po plnších a šťavnatejších perách? Sú symbolom zmyselnosti a majú ich predsa všetky „it girls“ na svete. Dobré správy – ide to aj bez bolestivých zákrokov. Pre trendy objemné a lesklé pery siahnite po prípravku s obsahom mentolu (ako je Plumping Lip Gloss), ktorý ich opticky vypína, stimuluje ich prekrvenie a dodáva tak plnší vzhľad.

2. V tónoch bobúľ

Romancecore a balletcore sú aktuálnymi trendmi nielen v móde, ale aj v oblasti líčenia. Pretože s balerínkami, mašľami a čipkami budú jemné tóny sorbetov a bobúľ na perách skvele ladiť. Náš tip? Rúž Nutri Lipstylo v nových a hravých letných odtieňoch glazed rose a glazed berry. Kombinujú romantické farby a decentný lesk a navyše pery vyživujú obsahom prírodných olejov.

Profi tip: Produkty na pery s ľahkou a lesklou textúrou sa hodia nielen na líčenie pier, ale môžete ich použiť aj ako tvárenku na dodanie sviežeho vzhľadu. 

3. Brownie Glazed Lips 

Návrat do deväťdesiatych rokov je tento rok vidieť na všetkých frontoch. A líčenie v kávových a teplých hnedých tónoch je len jedným z mnohých príkladov. Pokiaľ po Brownie Glazed Lips alebo Glossy Natural Lips à la Hailey Bieber túžite tiež, smelo do toho. Stačí vám na to hnedá ceruzka na pery (skúste Lipliner natural brown), ktorou vykreslíte kontúry pier a v druhom kroku ju rozotrite, aby ste dosiahli prirodzený vzhľad. Pridajte lesk na pery a hit sezóny je hotový.

Zamerané na oči

Máte pocit, že sme si už minimalizmu a nahého looku užili dostatočne? Nie ste sami. A aj do líčenia očí tak začínajú pomaly znovu hovoriť farby, trblietanie a lesk.

1. Farebné tiene

Návrat farieb si môžete všimnúť predovšetkým na očných tieňoch. Najväčšej sláve sa teší mätovo zelený odtieň, aký môžete vidieť na očných tieňoch v ceruzke Powder Eyeshadow Pen fresh mint. Pokiaľ je na vás skok od neutrálnych tónov k pastelovým trochu príliš, začnite pokojne jemne. Naneste tiene iba do vnútorného kútika oka a zvyšok líčenia nechajte v prirodzených hnedých tónoch. Ak sa ale farieb nebojíte, použite tiene nielen na celé viečko, ale aj pozdĺž spodnej línie rias. Potom už stačí pridať maskaru, decentný lesk na pery a bronzer pre svieži vzhľad

 2. Linky v grunge štýle

A deväťdesiatky druhýkrát – tentoraz na očiach. Rovnako ako na konci 20. storočia aj tento rok platí, že lesku a dramatických farieb nie je nikdy dosť. Extravagantné linky s metalickými odleskami sa očiam hodia (a to platí naprieč generáciami) a dokážu vytvoriť očarujúci a zasnený grunge look. Na jeho dosiahnutie vám najlepšie pomôže zamatová kajalová ceruzka so silnou pigmentáciou, ako je Velvet Kajal Liner v odtieni aquagreen. Do vnútorného kútika potom použite Powder Eyeshadow Pen v odtieni pearl na rozjasnenie pohľadu.

Žiarivé nechty

A v novej sezóne bude vidieť aj nechty. Nechali sa inšpirovať heslom „viac je viac” a perfektne si tak budú notovať so zvyškom vášho líčenia. Trendom vládnu hlavne dva odtiene.

1. All Over Mint

Mätový odtieň je všade a nechty nie sú výnimkou. V mnohých kultúrach je zelená považovaná za farbu nádeje a optimizmu a v mätovom tóne dodáva nechtom svieži a zároveň príjemne pokojný vzhľad. Spolu s líčením očí v rovnakom odtieni bude vyzerať skvele. Vyskúšajte si to s lakom na nechty Nail Colour v tóne pastell mint!

2. Sila ružovej

Obľúbená farba Barbie nemôže na nechtoch chýbať. A nielen na nich. Je výrazná, osviežujúca, zábavná – ako ukazuje lak Nail Colour pink flash. Pokiaľ sa ale pre tento intenzívny odtieň rozhodnete, nezabudnite vždy pridať podkladový lak (napr. Healthy look base coat), aby ste zabránili sfarbeniu nechta. Vrchným lakom potom zafixujete farbu a predĺžite výdrž svojej manikúry.