Nachádzate sa tu

Uhádnete farbu roku 2023?

Pomaly sa začíname chystať na príchod nového roka, premýšľame, aký asi bude alebo kam pôjdeme na dovolenku. Ale zatiaľ čo naše myšlienky ešte len dostávajú hrubé obrysy, inštitút Pantone má o roku 2023 už jasno. Každoročne totiž vyhlasuje farbu roka, ktorá sa premietne do všetkých aspektov nášho života, od módy až po interiérový design. Nebudeme vás napínať, roku 2023 bude vládnuť Viva Magenta.

 

„V dobe moderných technológií a umelej inteligencie nám dáva zmysel návrat k prírode a tomu, čo je skutočné. Odtieň PANTONE 18-1750 Viva Magenta vychádza z vzácneho prírodného farbiva, ktoré nám evokuje silu a prebúdza našu vnútornú energiu,“ vysvetľuje výkonná riaditeľka Pantone Color Institute Leatrice Eiseman. Spomínané farbivo sa získava z nopálovca karmínového. Polokrídly hmyz, ktorý pochádza z Južnej Ameriky, ho vytvára ako obranu proti predátorom.

 

Tmavá malinová predstavuje jednu z najžiarivejších prírodných farieb na svete a má výnimočnú schopnosť okamžite pritiahnuť pozornosť. Vyžaruje elán, optimizmus, radosť a napĺňa nás rebelským duchom, ktorý podporuje túžbu experimentovať.

Beauty & Viva Magenta

Odvážnu farbu môžete použiť pri líčení očí, pier i líc, obzvlášť na perách bude neodolateľná. Sebaistý postoj budú vyžarovať aj nechty v tomto odtieni, ktorý ponúka mnoho finišov, od neprehliadnuteľne trblietavého po ikonicky matný. Viva Magenta sa prejaví aj vo farbách na vlasy. Karmínovo červená dodá vlasom neskutočný šmrnc, či už do nej pôjdete naplno, alebo len formou pramienkov alebo prelivu.

Living & Viva Magenta

Interiéru dodá Viva Magenta dynamickosť. V odtieni môžu byť dekorácie, nábytok aj steny. Jej farebné akcenty vyniknú na jednoduchom aj vzorovanom pozadí. A pristane všetkým materiálom a povrchom. Miestnosť krásne rozsvieti aj sviečka, váza alebo vankúš v karmínovo červenej.