Nachádzate sa tu

Aby pleť žiarila aj v septembri: Ako prispôsobiť starostlivosť o pokožku jesennému obdobiu?

Leto už takmer končí, a hoci po teplotnej stránke sa nám dostane istej úľavy, na našu pleť čakajú iné nástrahy – chladno, suchý vzduch a pozvoľný začiatok vykurovacej sezóny. Je teda žiaduce, aby sme svoju pleť na nové ročné obdobie náležite pripravili.

Jesenné čistenie

V letnom období bola naša pleť zvyknutá na pomerne častý peeling a veľmi dôkladné čistenie, čo napomáhalo pravidelnému odstraňovaniu odumretých kožných buniek. Oboje je samozrejme dôležité aj naďalej, ale frekvencia čistenia a typ použitého prípravku by sa mali prispôsobiť meniacej sa ročnej dobe. V období babieho leta si ešte chceme zachovať letné opálenie, a preto by peeling mal byť menej častý (1–2x za dva týždne) a zloženie daného prípravku by malo byť čo najšetrnejšie (napr. Soft Peeling).

Do suchého vzduchu len s hydratovanou pleťou

Chladné počasie, vietor, suchý vzduch a časté zmeny vonkajších a vnútorných teplôt – to všetko pleť zaťažuje a pripravuje ju o cennú vlahu. Dvojnásobne to platí v jesennom období, kedy je pokožka vyčerpaná slnením a pobytom v klimatizovaných miestnostiach. Je preto nevyhnutné pleť hydratovať a dodať jej energiu. S tým nám môžu pomôcť produkty s obsahom kyseliny hyalurónovej – konkrétne prípravky z radu ALCINA Hyaluron 2.0, ktorých zloženie s kyselinou hyalurónovou zaručuje hydratáciu všetkých vrstiev pokožky. Na konci leta oceníte predovšetkým textilnú masku Hydro Beauty Mask, ktorá pleť nielen účinne hydratuje, ale aj posilňuje, a pripravuje ju tak na blížiacu sa zimu.

Pozor, slnko nezmizlo!

Hoci pochmúrne počasie vyvoláva dojem, že slnko už nemôže napáchať žiadne škody, opak je pravdou: lúče žiaria v každej ročnej dobe aj cez mraky. Preto je zásadné sa neustále chrániť proti UV žiareniu; na toto nám výborne poslúži (okrem iného) UV Control sérum N° 1 alebo priamo pleťový krém Stress Control Creme. Pokiaľ na konci leta zápasíme s hyperpigmentáciou spôsobenou slnečným žiarením, začiatok jesene je ideálny na nápravu týchto nedokonalostí – s redukciou pigmentových škvŕn vám pomôže napríklad Vitamín C Denný krém s hyalurónom.

S hebkosťou pleti vlastnou

V období babieho leta je potrebné venovať zvýšenú pozornosť predovšetkým zrelej pleti, ktorá býva citlivá a náchylná na poškodenie. Dvojnásobne u nej platí pravidlo, že jej treba pred nastupujúcou jeseňou a zimou predovšetkým dodať energiu – na to je ako stvorený Krém Q10, ktorý vďaka obsahu koenzýmu Q10 a bambuckého masla pleť náležite vyživí a doplní vyčerpané zásoby energie. Vernými pomocníkmi vám budú tiež prípravky z radu It's never too late, ktoré prispievajú k redukcii vrások, stimulujú tvorbu kolagénu a dodávajú pleti pevnosť a pružnosť. A pokiaľ chcete pokožke poskytnúť ešte pred začiatkom čľapkaníc skutočne hlbokú regeneračnú a hydratačnú starostlivosť, doprajte jej 10dňovú Intenzívnu ampulkovú kúru. Tá vďaka dvojitému typu ampuliek dodá pleti hydratáciu pomocou kyseliny hyalurónovej aj stimuláciu v podobe vitamínu C!