Nachádzate sa tu

Posuňte svoju rutinu na novú úroveň: 6 najväčších trendov v starostlivosti o pleť roku 2024

Keď pri skúšaní nových odtieňov rúžov alebo lakov na nechty šliapneme vedľa, nič dramatické sa nestane. V starostlivosti o pleť ale môže prílišné experimentovanie napáchať viac škody ako úžitku. Napriek tomu by sme však nemali vývoj v tejto oblasti prehliadať. Aj medzi novými skincare trendmi sa totiž dá nájsť množstvo inšpirácie, ktorá dáva zmysel. Presvedčte sa sami!

Skinimalismus 

Máte v kúpeľni toľko pleťových olejov, esencií, masiek a boosterov, že sa v nich strácate a popravde ani netušíte, kedy a ako ktorý prípravok používať? Máme dobrú správu, jeden z hlavných skincare trendov – skinimalizmus – sa inšpiroval heslom „menej je viac” a radí bežnú rutinu výrazne zjednodušiť. Pravidelné čistenie, hydratácia a SPF ochrana by mali mnohým z nás stačiť. Avšak za predpokladu, že siahnete po skutočne kvalitných produktoch, ktoré presne zodpovedajú potrebám vašej pleti a vzájomne sa svojim zložením a účinkami dopĺňajú.

Sila personalizácie

V starostlivosti o pleť platí viac ako inde, že jedna vec nikdy nesedí všetkým. Na skinimalizmus tak čiastočne nadväzuje ďalší trend, a to starostlivosť na mieru. Namiesto zbierania tipov a rád od celebrít a influencerov na sociálnych sieťach sa preto radšej vydajte k profesionálom do kozmetických salónov, ktorí vašu pokožku spoznajú zblízka a vezmú do úvahy jej typ, špecifiká, ale aj váš životný štýl alebo genetické predpoklady. Do hry vstupujú aj pokročilé diagnostické nástroje poháňané umelou inteligenciou a kombinácia odborných znalostí a technológií sa stáva stále obľúbenejšou cestou k nastaveniu pravidelnej ošetrujúcej rutiny.

Prevencia ako základ

Riešiť už existujúce vrásky, povädnutú pleť alebo pigmentové škvrny nie je ľahké. Oveľa výhodnejšie je týmto problémom predchádzať. Ďalším z trendov je preto dôraz na prevenciu. Tá zahŕňa napríklad pravidelné používanie ochrany proti slnku, kedykoľvek opúšťate steny svojho bytu, alebo zaradenie retinolu do každodennej starostlivosti. Predídete tak predčasnému starnutiu pokožky i jej poškodeniu vplyvom vonkajších faktorov.  

Napravenie bariéry

V posledných rokoch získavala na popularite exfoliácia pokožky a mnohí ju do svojej starostlivosti zaraďovali výrazne častejšie, než by bolo vhodné. Ďalší z nových trendov sa tak priamo ponúka – je ním zvýšená snaha o obnovu kožnej bariéry, a to za pomoci ingrediencií, ako sú ceramidy, urea alebo kyselina hyalurónová.

Krk v popredí

Nechajte nás hádať – zatiaľ čo pokožke tváre venujete kráľovskú starostlivosť, krk je tak trochu na druhej koľaji. Nie ste sami, kto na túto oblasť zabúda, ale je čas s tým niečo robiť. Pokožka krku je totiž veľmi jemná a obsahuje menej mazových žliaz, takže sa na nej negatívne vplyvy okolitého prostredia prejavujú veľmi rýchlo. Hydratácia, ingrediencie pre spevnenie, SPF ochrana, ale aj občasná masáž (napríklad s prípravkom ALCINA Gél na krk a dekolt so špeciálnym aplikátorom) sú presne to, čo pokožka vášho krku ocení. 

Návrat k prirodzenosti

Najprv to bola Andie MacDowell, ktorá sa na červenom koberci nebála ukázať svoje šediny, teraz prekvapila prirodzenosťou Pamela Anderson, keď sa rozhodla neskrývať svoje vrásky a vyrazila na módnu prehliadku úplne bez make-upu. V novom roku odborníci očakávajú, že odklon od plastík a výplní bude pokračovať a do centra pozornosti sa opäť vráti prirodzený vzhľad podporený žiarivou a zdravou pokožkou.