Nachádzate sa tu

Túžite po zmene? Toto sú najviac trendy farby vlasov roku 2024

Niekto strieda farby vlasov ako chameleón, ďalší každú zmenu starostlivo zvažuje a od svojho prirodzeného tónu vlasov sa vzďaľuje len nepatrne. Je jedno, do akej skupiny sa radíte vy (alebo či ste niekde medzi) – trendy farby vlasov roku 2024 totiž majú niečo pre každého. Rozžiarite svet sýtou červenou, vyskúšate (konečne) platinovú blond alebo zostanete pri hnedej klasike?

V tónoch karamelu

Veľké slovo v oblasti nových trendov má prirodzenosť. A prejavuje sa hneď v tom najvýraznejšom, teda karamelových tónoch. Najlepšie vyniknú ako melíry alebo balayage v tmavých vlasoch a pri teplom tóne pleti, ale budú vás baviť aj svojou praktickosťou. Karamelový odtieň je dostatočne žiarivý na teplé obdobie roka, ale zároveň má po boku tmavších odtieňov dostatočnú hĺbku aj na jeseň a zimu. A pretože výsledok pôsobí vždy prirodzene, vystačíte si aj s menej častými návštevami salónu. Nejaký dôvod, prečo ho nevyskúšať?

Nestarnúca platinová blond

Nehodí sa každému, vyžaduje naozaj šikovné ruky kaderníka a tiež vhodnú domácu starostlivosť. Majiteľky svetlého a studeného tónu pleti a modrých alebo zelených očí by ale nad platinovou blond mali minimálne popremýšľať. Ak sa totiž všetko podarí, výsledok je očarujúci. Aby taký vydržal čo najdlhšie, nájdite v kúpeľni miesto na šampón a balzam zo série Pastell Ice-Blond, ktoré udržia tón presne taký, aký má byť – svetlý, studený a bez akýchkoľvek žltých či zlatých odleskov.

Čerešňová cola

Hľadáte medzi trendy farbami na vlasy tmavší tón? Máte ho mať. V kurze je totiž už od minulého roka odtieň čerešňovej coly, teda tmavá hnedá s tmavočervenými odleskami. Vnáša do vlasov trochu vamp štýlu (ktorý sa okrem iného uchytil aj na perách) a bude skvelou voľbou predovšetkým pre brunetky, ktoré skôr než radikálnu zmenu chcú sofistikované oživenie.

Intenzívna červená

Chýbať ale nemôže ani kvapka extravagancie, hoci s ňou tento rok trendy tak trochu šetrili. Pokiaľ preferujete vo vlasoch farby, ktoré rozhodne nikto neprehliadne, skúste intenzívnu červenú. Je dokonalou ukážkou sebavedomia a moderného vzhľadu a s tým by mal ladiť aj strih. Našim tipom je nadčasová klasika v podobe bobu, ktorý vie byť elegantný a uhladený, ale aj divoký.

Medená žiara

Medená, jantárová alebo marhuľová. Nech už tomuto aktuálne veľmi populárnemu ryšavému tónu budete hovoriť akokoľvek, jedno je isté: tento rok ho uvidíte všade. Dodáva účesu žiarivosť, teplo a hodí sa skoro ku každému tónu pleti a farbe očí. Navyše aj v jemných vlasoch dokáže vytvoriť ilúziu bohatosti a plnosti. A ak sa necítite na to kompletne svoju hrivu sfarbiť do medena, začať môžete pozvoľna a staviť napríklad na balayage v tomto tóne. Len malé upozornenie: tento odtieň nie je úplne zadarmo. Má tendenciu rýchlo získavať matný vzhľad, čomu môžete predísť vďaka použitiu medeného Color šampónu.

Prirodzená „mushroom brown”

Možno tento trend vo vlasoch už nosíte, len o tom neviete. Na výslnie sa totiž dostal tón „mushroom brown”, teda matná, studená a trochu šedivo hnedá, ktorá môže pripomínať klobúky hríbikov v lese alebo tiež tú hnedú farbu vlasov, s ktorou sa veľa z nás už narodilo. Pretože sa nemusíte starať o neustále dodávanie lesku, je údržba tohto odtieňa maximálne jednoduchá. Ak teda chcete byť šik s minimom úsilia, toto je tá správna cesta.

Zapáčil sa vám niektorý z trendov? Potom si nájdite najbližší salón a vyrazte za premenou! Ten najlepší čas je práve teraz.


Prečítajte si tiež:

Nositeľné & trendy: objavte účesy z novej kolekcie ALCINA v praxi!