Nachádzate sa tu

Už ste vlasom dopriali jarný reštart?

Jarná únava, kedy sa na nás prejavuje nedostatok vitamínov, minerálov aj slnečných lúčov, sa môže odraziť aj vo vlasoch. A v kontraste s prebúdzajúcou sa prírodou si zrejme symptómy všimnete hneď – matný vzhľad, vysušenosť, lámavosť, rozstrapkané končeky, častejšie vypadávanie, svrbivá pokožka hlavy… Je čas prebudiť sa zo zimného spánku a vrátiť vlasom šťavu! A stačiť môžu aj malé úpravy bežnej rutiny. Ako na to?

1. Čistá pokožka hlavy

Vlasom možno venujete kráľovskú starostlivosť, ale čo pokožka hlavy? Nebojte sa, nie ste v tom sami. A keďže zdravé vlasy a zdravá vlasová pokožka kráčajú ruka v ruke, treba trochu zmeniť prístup. Začnite Peelingom na pokožku hlavy. Odstráni odumreté kožné bunky, zvyšky stylingu, skrátka všetko, na čo je šampón krátky. Masáž peelingovými čiastočkami navyše podporí prekrvenie a prúdenie kyslíka a – rovnako ako akákoľvek iná masáž – prinesie aj príjemnú úľavu.

Tým ale starostlivosť o vlasovú pokožku končiť nemusí. Pokiaľ sa s jej svrbením a podráždením stretávate až príliš často, pridajte Fluid na pokožku hlavy, ktorý ju vráti pekne do rovnováhy a prinesie ďalšiu porciu úľavy a hydratácie.

2. Nech to rastie!

K vypadávaniu vlasov dochádza v priebehu celého roka a pokiaľ ich nenapočítate viac ako 100 denne, nie je dôvod na obavy. Ale na jar a na jeseň nás množstvo vlasov, ktoré z kefy vytiahneme, predsa len môže trochu znervózniť. Pravdepodobne sa jedná o sezónne vypadávanie, ktoré je bežným javom, ale prečo vlasové korienky trochu nepostrčiť k lepším výkonom? Skúste to napríklad s vlasovou starostlivosťou s povzbudzujúcim kofeínom, ktorý nájdete vo vlasovom rade It's never too late.

3. Zahrajte sa na “maskovanú”

Šampón a kondicionér alebo balzam, ktoré po umytí vonkajšiu šupinatú vrstvu vlasov pekne uzavrú, majú v bežnej starostlivosti pevné miesto. Niekedy ale nemusia stačiť. Pokiaľ sa po odložení čiapky naplno prejavuje suchosť alebo poškodenie vlasov, pridajte do svojej rutiny tretí krok – masku. Svojím zložením prináša výraznejší účinok, intenzívnejšiu starostlivosť a zanecháva vlasy príjemne hebké, jemné a predovšetkým vyživené.

Tip: Pokiaľ vaše vlasy potrebujú hlavne regeneráciu, stavte na Repair masku. Ak sú nevýrazné, matné a túžia po lesku a výžive, potešte ich Nutri Shine maskou na vlasy.

4. Zbohom, rozštiepené končeky

Nízke teploty vonku, suchý vzduch vo vnútri a neustále trenie vlasov o čiapky, šály a bundy – to všetko vedie k rozstrapkanym končekom. Ako s nimi, okrem zastrihnutia, bojovať? Cielenou starostlivosťou! Intenzívnu výživu a regeneráciu im poskytne Fluid na vlasové končeky. Pokiaľ máte dlhé vlasy, zvoľte Sérum na rozštiepené končeky dlhých vlasov, vďaka ktorému zistia, ako vyzerá ozajstné hýčkanie.

5. Upravte svoj jedálniček

Podpora zdravia a vzhľadu vlasov nemusí prebiehať iba v kúpeľni. Aj tu totiž zohráva úlohu zloženie vášho jedálnička. Pokiaľ chcete vlasy podporiť zvnútra, pridajte do stravy viac železa, zinku, selénu a vitamínu C, D, E a B7. Veľa týchto živín nájdete v rybách, červenom mäse, vajciach, orechoch a čerstvom ovocí a zelenine.